Stjal bildører utenfor Esso

Essoeier, Erik Olsen, fikk seg litt av en overraskelse da han kom på jobb i dag tidlig. En varebil som sto parkert utenfor butikken i Karasjok manglet dører.

Dører stjålet utenfor Esso

Terje Isaksen tok bilde av varebilen som manglet to bakdører og en sidedør.

Foto: Privat

– Bilen, en blå Mercedes Sprinter, som hadde stått utenfor Esso en stund skulle fraktes til Tromsø i dag for vraking. Turen ble noe forsinket da vi måtte til politiet først for å anmelde hendelsen.

Erik Olsen, som har vært i bilbergningsbransjen i over 40 år , trudde knapt sine egne øyne da han oppdaget det noe uvanlige tyveriet.

– Vi håper at folk melder ifra til oss eller politiet hvis de ser noen kjøre varebil med blåe eller nylakkerte dører. Det hadde vært veldig greit å få oppklart dette, humrer en noe oppgitt Olsen.

Nøye planlagt

Et forsikringsselskap hadde kondemnert bilen, og solgt den til bilopphugging i Tromsø.

–Dessverre så fikk de bare halv bil i dag. Det er trist at noe sånt skjer samme dagen som bilen skal kjøres bort. Jeg ble småforbannet først, men det er lite man kan gjøre. Det nytter heller ikke å rase av gårde for å lete etter tyvene heller.

Esso har kameraovervåking, men det brydde dørtyvene seg ikke noe om. De snudde kameraene rundt, og bort fra tyveristedet, rundt klokken 00.30 i natt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Erik Olsen

Esso-Erik, som han kalles, er sjokkert over det frekke dørtyveriet.

Foto: NRK

– Man kan se en hånd i overvåkningsvideoen som snur kameraet bort. Det virker som om udåden var nøye planlagt siden tyvene kjørte bak stasjonen der det kun var et kamera.

Allerede natt til søndag opplevde Esso noe som tyder på at tyveriet ikke er tilfeldig. Noen ødela festet til samme overvåkningskamera og kastet det på Essotaket.

Oanehaččat

  • Almmái gávdnui dieđuheapme

    Báhcavuonas Nuorta-Finnmárkkus lea almmái gávdnon dieđuheapme priváhta viesus. Politiijat navdet dán áššis leat sáhka veahkaválddálašvuođas. Almmái dikšojuvvo Báhcavuona dearvvašvuođaguovddážis. Politiijain eai leat vuos nu olu dieđut das mii sáhttá leat dáhpáhuvvan dien priváhta viesus, muhto leat bidjan giddagassii 40 jahkásaš albmá dán áššis. Son dutkojuvvo.

På forsiden av NRK Sápmi nå

Laster inn, vennligst vent

Det var på en privatadresse i Båtsfjord at politiet natt til søndag fant en bevisstløs person. En mann er nå arrestert.

Mann bevisstløs etter voldsepisode

En person er fraktet til Finnmarksykehuset i Kirkenes etter å ha blitt utsatt for vold natt til søndag. Han er fremdeles bevisstløs, opplyser politiet klokken 19:30.

Les saken