Spiser seks rein i året

– Ungdom, spis reinkjøtt, oppfordrer kroppsbygger Matti Morottaja Evensen.

Matti Morottaja Evensen

I helga vant Matti Morottaja Evensen den internasjonale bodybuilderkonkurransen Oslo Gránd Prix.

Foto: iform.no

– Jeg spiser et halvt kilo reinkjøtt for dagen. Det sier seg selv at det går mye penger bare til kostholdet, sier Matti Morottaja Evensen fra Karasjok.

Gjennomsnittlig slaktevekt for rein i hele landet er rundt regnet i underkant av tredve kilo.

Karasjok-mannen setter tenna i omtrent seks dyr i løpet av et år, og håper på sponsing fra reinslakteri.

Som om ikke det er nok proteiner i reinkjøttet, føyer han til 70 egg i uka.

Ekstremt

Kostholdet betegnes som ekstremt.

Alt er opp til meg

Før en konkurranse 35-åringen vant, gikk han på beinhard diett i fem måneder hvor han ikke unnet seg en eneste utskeielse - selv ikke i jula.

– Jeg tiltrekkes av det ekstreme med dette livet. Alt er opp til meg. Går det dårlig, kan jeg ikke kjefte på andre.

Video Matti Morottaja Evensen

Nett-TV: Matti Morottaja Evensen gjør alt for å vinne i klassen minus 90 kilo - og velger mat med omhu i butikken.

Det siste halvannet døgnet før konkurransene hans settes fokuset inn for å få musklene mer definert.

Evensen har ikke tid til så mye annet enn trening - alt med tanke på kroppen.

Målet er å bli best i Norge og i Norden.

Bor i treningsstudio

Døgnet går til å trene, spise rett og sove. Det er det eneste som hjelper hvis man skal bli blant de beste, sier han.

Matti Morottaja Evensen

Evensen ble kåret til fjerde beste bodybuilder av 130 deltagere.

Foto: Roger Manndal / NRK

– Jeg har trent i snart 19 år og gjør det seriøst og hele tiden. Og det er selvfølgelig også seriøst i forhold til mat. Man må spise riktig, mye og god mat, sier Evensen.

Kroppen har han ikke fått i gave. Det er ikke plass til et vanlig liv.

– Det krever disipliln, og man kan ikke være for sosial med venner. Når de drar på fest, ser jeg en film, legger meg og er tidlig oppe neste dag. På diett står jeg opp i femtiden og går tur en time før frokost.

– Nå når jeg vant begge konkurransene var det jeg som gjorde og ingen andre. Jeg har trent, jeg har spist maten jeg har lagd og fulgt min egen filosofi. Og jeg lyktes, sier han.

Oanehaččat

På forsiden av NRK Sápmi nå