Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

  • HØR mer om viking-cruise til Haugalandet  
  • Region Haugaland

I fjor sommer var vikingskipet Gaia fra Vestfold på tokt til til Orknøyene, inn i Irskesjøen, til Isle of Man og Dublin.

- Vi skal utvikle det beste vikingproduktet i hele cruisemarkedet. Vi har de autentiske stedene, de viktige destinasjonene og de gode fortellingene.

Lars Ueland Kobro

Lars Ueland Kobro

Vi har bedre ressurser og bedre utgangspunkt til å skape cruiseopplevelser på vikingtema enn de har i Frankrike, Spania, England og andre steder hvor de flørter med vikingtradisjonene, sier daglig leder i «Vikinger i Vestfold», Lars Ueland Kobro.

Mye å vise fram

- Avaldsnes er Norges eldste kongssete, derfor er vi blitt konktaktet. Vi har et stort potensiale på Avaldsnes og Haugalandet, sier Svein Jacob Stensland i Karmøy kulturopplevelser.

Cruiseturistene skal seile i vikingenes kjølvann, men de skal ikke fores med vikinger fra de står opp til de legger seg.

- De skal oppleve Norge med alt hva disse destinasjonene har å by på.

Lang planlegging

- Det blir ikke noe vikingcruise før tidligst i 2008. Cruiserederiene planlegger på lang sikt. Vi vil være på den store cruisemessa i Miami i mars neste år. Vi vil allerede i høst begynne å spre ryktet om at vi har et nettverk på gang. Det mest ferdige produktet er faktisk her på Avaldsnes, sier Kobro.

Jakter på rederi

Det er ikke bestemt hvilket rederi som skal brukes til vikingcruise.

- V håper de vil jakte på oss. Vi har vært i kontakt med tyske og engelske rederier og delvis norskeide rederier og operatører. Vi vet hvor de bor, sier Kobro.