Uavgjort i treningskamp mellom FKH og Sandnes Ulf

FK Haugesund hadde overtaket i første omgang av treningskampen, men gjestene Sandnes Ulf kom sterkere tilbake i siste halvdel – og sørga for sluttresultatet 2-2.

FK Haugesund tok imot Sandnes Ulf til treningskamp lørdag.

Treningskamp mellom FK Haugesund og Sandnes Ulf

Haugesunds Ugonna Anyora satte inn 1-0 målet 16 minutter ut i treningskampen mellom FKH og Sandnes Ulf på Haugesund Stadion lørdag.

FK Haugesund og Sandnes Ulf

Like før avspark på stadion i Haugesund.

FK Haugesund begynte best, og hadde første målsjanse ett kvarter ut i kampen. Skuddet fra Alexander Stølås endte imidlertid over Sandnes Ulf-målet.

Like etter fikk hjemmelaget trøsten: Etter en corner fra den samme Stølås var Ugonna Anyora sist på ballen fem meter fra mål da FKH tok ledelsen 1-0.

Hjemmelaget best i det meste

Hjemmelaget fortsatte å presse, og 26 minutter ut i kampen var de nær ved å doble ledelsen. Sandnes Ulf-keeper Hannes Halldorsson slo et skudd fra Maic Sema opp i tverrliggeren. Pontus Engholm plukka opp returen, men skuddet blei for svakt.

Sjøl om gjestene kom mer med mot slutten av omgangen, skapte de ikke en eneste målsjanse, og hjemmelaget var best i det meste.

Klassescoring fra Engholm

Ti minutter ut i andre omgang scoret imidlertid gjestene på sin første sjanse: Et innlegg nådde Malaury Martin, som skjøt i mål via en FKH-spiller. 1-1 sto imidlertid bare i et lite kvarter.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Vi reiser oss etter en forferdelig første halvtime. Jeg tror guttene kjente at dette ikke var representativt, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen etter kampen.

Pontus Engblom sto for kveldens klassescoring da han dempa en langpasning på brystet ved midtsirkelen, parkerte Sandnes Ulfs Kenneth Sola, runda keeper og satte ballen i mål.

– Det var flott. Noe må han få til i løpet av 90 minutter, sa trener Jostein Grindhaug om scoringa.

Grindhaug er ikke bekymra

Etter lørdagens kamp er han optimistisk før sesongstart.

– Jeg er ikke bekymra, men burde kanskje vært det, sier Grindhaug, med henvisning til det han omtaler er middels prestasjoner i sesongoppkjøringa.

Sjøl om FKH var det førende laget etter 2-1-scoringa, fikk gjestene fra sør likevel utligne da Diego Rubio fikk være aleine med FKH-keeper Per Morten Kristiansen. 2-2 blei stående som sluttresultat.

Kampens viktigste hendelser:

• Klokka 17.00: Avspark på Haugesund stadion.
  • 10 min.: Sandnes Ulf Emil Johansson får seg en smell, men får behandling og kommer tilbake på banen.
  • 15 min.: Målsjanse når Alexander Stølås skyter over mål fra skrått hold.
  • 16 min.: 1-0 til FK Haugesund. Ugonna Anyora var sist på ballen etter en corner fra Alexander Stølås. Bredsider ballen i nettet fra fem meter.
  • 23 min.: Emil Johansson må gi seg etter skaden han fikk. Erik Tønne kommer inn i stedet.
  • 26 min.: Fantastisk angrepsspill på høyresiden av FKH. Maic Sema treffer bra på innlegget, men Sandnes Ulf-keeper Hannes Halldorsson gjør en feberredning. Er lynkjapt nede og slår ballen opp i tverrliggeren. Pontus Engblom plukker opp returen, men skuddet blir for svakt.
  • 34 min.: Gult kort til Sandnes Ulfs Tijan Jaiteh for takling av Tor Arne Andreassen.
  • Pause. FK Haugesund var best i det meste. Sandnes Ulf kom mer med i 2. halvdel av omgangen, men har ikke skapt en eneste målsjanse.'
  • 55 min.: 1-1. Sandnes Ulf scorer på sin første sjanse. Kombinerer fint på venstre. Innlegget når Malaury Martin, som skyter via en FKH-spiller og i mål.
  • 57 min.: Gult kort til Tor Arne Andreassen (FK Haugesund).
  • 59 min.: Gult kort til Erik Tønne (Sandnes Ulf).
  • 62 min.: FKH får frispark på 25 meter. Martin Bjørnbak skyter rett i muren.
  • 69 min.: 2-1. Pontus Engblom. Stølås med flott langpasning som Engblom demper fint på brystet ved midtsirkelen. Engblom parkerer Kenneth Sola, runder keeper og setter ballen i mål. Klassescoring av Engblom.
  • 74 min.: Bytte hos FKH. Daniel Bamberg ut, Tor André S. Aasheim inn.
  • 77 min.: Gult kort til Ugonna Anyora (FK Haugesund).
  • 79 min.: Bytte hos FKH. Pontus Engblom ut, Torbjørn Agdestein inn.
  • 80 min.: FKH er det førende laget, men skaper ikke mer enn halvsjanser. Sandnes Ulf skaper ingenting.
  • 82 min.: 2-2 Diego Rubio. FKH får klarert et frispark, men når det neste innlegget kommer, får Rubio stå helt alene på bakre stolpe. Setter ballen enkelt forbi Kristiansen.
  • 84 min.: Bytte hos FKH. Martin Bjørnbak ut, Dusan Cvetinovic inn.
  • 90 min.: Kampen ender 2-2. Helt greit resultat, sjøl om FKH skapte flest sjanser.

Gjestene fra Sandnes Ulf stilte følgende lag til start: Kent Håvard Eriksen, Edier Frejd, Henrik Furebotn, Hannes Halldorsson (keeper), Marius Helle, Tijan Jaiteh, Emil Johansson, Malaury Martin, Anel Raskaj, Aksel Berget Skjølsvik og Kenneth Sola.

FK Haugesund starta med disse spillerne: Tor Arne Andreassen, Ugonna Anyora, Daniel Bamberg, Martin Bjørnbak, Dusan Cvetinovic, Pontus Engblom, Kristoffer Haraldseid, Per Morten Kristiansen (keeper), David Myrestam, Maic Sema og Alexander Stølås.