Video T-forbindelsen er i rute - Foto: Nyhetsspiller /

T-forbindelsen er i rute

Ett år etter oppstart er nesten halvparten av de undersjøiske tunnelene i T-forbindelsen sprengt ut. Idag fikk politikerne som har kjempet fram veiprosjektet den første turen inn i tunnelen.

Kjell Arvid Svendsen - Ordfører i Karmøy, Kjell Arvid Svendsen, har kjempet for T-forbindelsen i 20 år. - Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Ordfører i Karmøy, Kjell Arvid Svendsen, har kjempet for T-forbindelsen i 20 år.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Ordfører i Karmøy, Kjell Arvid Svendsen, har kjempet for T-forbindelsen i 20 år. Det var derfor en stor opplevelse da han i dag fikk bli med 950 meter inn i den undersjøiske tunnelen.

– Det er en spesiell følelse når jeg nå står i området under Hydro sitt anlegg. Det er stort å få se hvordan de gjør det, og det er fantastisk å se teknologien og måten de driver dette anlegget på, sier han.

– Binder oss sammen

T-forbindelsen, mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund, er det største veianlegget som noen gang er bygget i Rogaland. Prislappen er nesten 1,5 milliarder kroner.

Når anlegget er ferdig vil det bestå av ni kilometer med undersjøiske tunneler og 11 kilometer med ny vei.

– Det binder kommunene på Hauglandet sammen på en god måte, og det knytter oss enda tettere sammen, sier Karmøy-ordføreren.

Han kunne i dag konstatere at veiprosjektet er i rute.

T-forbindelsen - Denne rundkjøringen er hjertet av T-forbindelsen. Her skal trafikken fordeles mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund.Statens vegvesen

Denne rundkjøringen er hjertet av T-forbindelsen. Her skal trafikken fordeles mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund.

Foto: Statens vegvesen
Vanskelig start

Dårlig fjell på Håvik på Karmøy førte til problemer da byggingen av T-forbindelsen startet i fjor høst.

Ett år etter oppstart er nesten halvparten av de undersjøiske tunnelene nå sprengt ut.

Fylkesordfører Tom Tvedt var blant de som i dag fikk bli med for å se på anlegget. Hans politiske drøm er å knytte T-forbindelsen sammen med Rogfast.

– Vi jobber for oppstart i 2014. Det er når Rogfast kommer at vi virkelig setter kronen på dette verket. Da får vi full effekt for Vestlandet og for Rogaland, sier han.

Ettermiddagssending fra NRK Rogaland
Distriktsnyheter fra Rogaland. TV