Målshow i Vikings første hjemmeseier

For første gang denne sesongen vant og scoret Viking på hjemmebane. – Nå slipper vi å snakke mer om det, sier Viking-treneren.

VIking -FKH

Vikings Samuel Adegbenro i duell med Filip Kiss under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Haugesund på Viking stadion.

Viking tok sesongens første hjemmeseier med 3-2-triumf over fylkesrival Haugesund søndag. Suleiman Abdullahi ble den store helten med to mål på like mange minutter.

– Vi er det beste laget i denne kampen. Nå fikk vi den hjemmeseieren så slipper vi å snakke mer om det, sier Vikings trener Kjell Jonevret.

Stavanger-laget hadde verken scoret eller vunnet på eget gress i eliteserien denne sesongen, før Haugesund kom på besøk.

Det så innledningsvis ut til at det heller ikke skulle bli seier denne gangen heller, men da halvtimen var spilt kunne unggutten Mathias Bringaker enkelt bredside inn utligningen.

– Heldigvis var jeg på rett sted til rett tid, sa Bringaker i pausen til TV 2.

Viking herjet i andre omgang

I andre omgang handlet det meste om vertslaget. Allerede fem minutter ut i omgangen var Viking svært nære å gå i ledelsen.

Det var bare et forvarsel på hva som ventet for Haugesund-forsvaret.

Den nigerianske duoen Samuel Adegbenro og Suleiman Abdullahi viste stadig fram sitt repertoar, men foran mål ble det bare nesten. Før det endelig løsnet i det 71. minutt.

Det var ikke et kunstmål, men en svak klarering havnet i beina til Abdullahi, som fra ti meter satte ballen kontant i nettmaskene bak Bråtveit.

Ett minutts stillhet

Kampen mellom Viking og FKH startet med ett minutts stillhet til minne om de omkomne i helikopterulykken.

Lekker Abdullahi-scoring

To minutter senere var samme mann frampå. En flott bakromspasning ble dempet og vippet over en utrusende Bråtveit.

To mål på like mange minutter og sesongens første hjemmeseier var et faktum. Til tross for at Viking fortsatte å føre kampen, var det Haugesund som reduserte til 2–3 i det 86. minutt.

Ved kampstart var det ett minutts stillhet til minne om de omkomne i helikopterulykken fredag.