Av Elisabeth Rongved

Tilrettelagt av Siri Bjelland Berven

- Det betyr at det ikke er grunnlag for å trekke tilbake tillatelsen de har fått. Tvertimot så er tillatelsen forlenget med tre måneder, forteller assisterende avdelingsdirektør Morten Hansen i UDI Opphold.

Må ha minst 169 000

Det var i sommer at de to nigerianske fotballspillerne Faith Ikidi og Maureen Mmadu, som begge spiller for Klepp, gikk ut i media og hevdet at de ikke fikk den lønnen de mente de hadde krav på fra Klepp Fotball.

For at en idrettsutøver som ikke kommer fra et EU-land skal få oppholdstillatelse i Norge, må hun få en minstelønn på 169 000 kroner. Dersom lønnen er lavere enn dette, kan hun miste oppholdstillatelsen. UDI har derfor undersøkt lønnen til Ikidi og Mmadu for å se om den var i samsvar med den lønnen Klepp fotball hadde sagt de skulle gi spillerne.

- Får det klubben har opplyst

- Det vi har gjort er å gå til klubben via politiet og innhentet opplysninger om de lønnsbetingelsene disse personene har. Vi har i den forbindelse fått opplysninger tilbake som gjør at vi har kommet til at disse personene får den lønnen de opplyste oss på et tidligere stadie om at de får, sier Morten Hansen i UDI.

Leder Dag Eirik Dagestad for Klepp Elite hadde et møte med spillerne sent onsdag kveld og har foreløpig ikke hatt anledning til å gi noen kommentar til NRK Rogaland om saken.

Lyd og video