Hopp til innhold

Folkefest med gaffel, kniv og skjei

Nordens største matfestival startet i Stavanger sentrum onsdag formiddag, og varte hele lørdagen.

Ingrid Espelod Hovig, Kjartan Skjelde

Kjartan Skjelde lanserte sin egen kokebok under festivalen. her med Ingrid Espelid Hovig.

Foto: Privat

Med 250.000 besøkende har Gladmat-festivalen inntatt tronen som nordens største matfestival.

I tillegg til Rogalandsturisme reiser også matinteresserte og festivallystne mennesker fra hele landet til Stavanger den siste helgen i juli for å oppleve matfatet Rogaland.

Hele langhelgen har vært preget av sol og sommervær, med unntak av fredagen, da det var overskyet og regn.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Nordens største matfestival startet i Stavanger sentrum onsdag formiddag, og er fortsatt i gang.

Omtrent 200 000 tusen mennesker har vært innom Gladmat i Stavanger sentrum. Foto: Anders Fehn/NRK.

Dømte kokkekamp

Kerstin Hamann

Eurpoamester i matkunst viser frem sine egne triks på Gladmat-festivalen.

Foto: Eirin Larsen / NRK

Også fasjonable, matkyndige gjester som Eyvind Hellstrøm og Ingrid Espelid Hovig er på plass i oljebyen som for anledningen skifter navn til matbyen.

Hellstrøm er blant annet tilstede for å dømme kokkekampen mellom Kjartan Skjelde og Trond Moi som foregikk på festivalens hovedscene torsdag. Kokk på Tango i Stavanger, Kjartan Skjelde gikk av med seiren.

Europamester i matkunst

I 2012 er det frukt og grønt som er temaet for festivalen. I tillegg fortsetter den med egne arenaer for sjømat, småskalaprodusenter og for barn og unge.

Kerstin Hamann fra Tyskland, som står i Kronengruppens telt langs Vågen, fremhever festivalens tema, og lager kunst av frukt og grønt på standen.

Dette er ein melon

Kerstin Hamann fra Tyskland er europamester i å lage kunst av mat. Under Gladmat-festivalen i Stavanger viser hun frem mesterstykkene sine.

Foto: Eirin Larsen / NRK