Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

Mistrives du i din egen stue?

Føler du deg ikke helt velkommen i ditt eget hus? Det kan være møbleringen, fargene eller hvordan du sitter det er noe i veien med. Du kan med andre ord ha behov for litt Feng Shui.

Reporter Ståle Madland Schjelderup

Anne Trine Austvoll

Anne Trine Austvoll

har invitert Feng Shui-konsulent Anne Trine Austvoll med seg hjem.

Hun støvsuge entreen med blikket sitt, og Ståle får en nagende følelse av at hun - bare ved å se hvordan han har innredet huset - vet ting om ham som han ikke vil innrømme for seg selv.

Akupunktur på omgivelsene

Gjennom flere kurs har Austvoll lært seg Feng Shui - en gammel østens lære om hvordan omgivelsene våre påvirker helsen og psyken vår. Feng Shui er akupunktur på omgivelsene våre, sier Austvoll.

Og stikker sitt akupunkturiske Feng-shui-blikk rett gjennom stua.

Ta vare på energien

Det handler om usynlige energistrømmer, hvordan de flyter, og om det å ta vare på denne energien, sier Anne Trine Autvoll. Hun forteller at trappen som er plassert rett overfor inngangsdøra sørger for at all energien i huset fyker rett ut døra.

Fontene gir fremgang i pengesaker

Lillan Too er en guru innen Feng Shui, og hun er enda mer detaljert i sine råd enn Anne Trine Austvoll. Hør her:

Du skal plassere en halvannen meter høy stålampe i det sørvestlige hjørnet av stua di, om du er alene og vil finne deg en partner. En liten fontene i hagen gir deg stor fremgang i pengesaker, når den plasseres i hjørnene mot nord eller sørøst. Og det gir muligheter for fremgang i år 2003 og de neste 20 årene om du plassere stereoanlegget på vestveggen i stua.

Storrengjøring er god Feng Shui

Men Anne Trine Austvoll tror på sunn fornuft når det gjelder møblering og sier at det som føles godt i magen er god Feng Shui. Vi har drevet god Feng Shui i Norge i alle år - med storrengjøring om våren med vasking av vegger og tak og børsting med einerbusker. Det er kjempegod Feng Shui, sier Austvoll.

Men om du skal ommøblere, bygge hus eller kjøpe brukt, og vil friske opp sunn fornuft og gamle kjerringråd med litt visdom fra østen, kan du ringe til en Feng Shui-konsulent. Det koster mellom 2000 - 20.000 kroner, forteller Austvoll, avhengig av hvor du er i verden.

Av Ståle M. Schjelderup og Wenche Lamo Hadland

Hva mener du?

Har du erfaring med alternativ behandling eller alternativ medisin? Vi vil gjerne høre din mening, på godt og vondt. Skriv inn til oss i boksen nedenfor.

DIN ERFARING MED ALTERNATIV BEHANDLING