Inne i sitt 40. leveår skal rogalendingen forsøke å gjenta OL-bragden fra Aten i 2004, der hun tok ett av Norges fem gull.

– I utgangspunktet har Gunn-Rita ingen planer om å legge opp. På et eller annet nivå kommer hun til å sykle videre, sier trener og ektemann Kenneth Flesjå til NTB.

Gullkantet avtale

Terrengsykkeldronningen tilhører lønnsadelen i norsk idrett.

Etter ett OL- og til sammen 12 VM-gull og en rekke andre titler og triumfer, forlenget Dahle-Flesjå en gullkantet kontrakt med profflaget Merida etter OL i Beijing for fire år siden.

Den kontrakten, som skal være verdt rundt 1 million euro fordelt på fire år, går ut ved sesongslutt i år.

– Det er naturlig for oss å fortsette i Merida. Vi merker godt at Gunn-Rita har en høy stjerne i terrengsykling, og hun får svært mange invitasjoner til å stille i ritt over hele verden.

Full av motivasjon

Hun er langt fra mett på suksess. Nytt OL-gull og regnbuetrøya (VM-seier) motiverer henne til full innsats, fastslår treneren.

39-åringen har slitt med karrieren etter at hun ble mor for tre år siden, selv om hun tråkket til ny EM-tittel sist sesong, men årets sesongoppkjøring har vært vesentlig mindre sykdomspreget.

OL-rittet i rundbane i London går på lekenes siste dag, 12. august. Hun må kjempe Lene Byberg og ungjenta Elisabeth Sveum om det som trolig ender med to norske OL-plasser.