19.12.2014
Seppo Penttinen (Jan Norberg, Dalarnas Tidningar   )

Seppo Penttinen er nå pensjonert, men Thomas Quick opptar fortsatt en del av hans tid. Jevnlig oppstår nye debatter hvor Penttinens navn blir nevnt.

Jan Norberg, Dalarnas Tidningar
Svensk syndebukk roser Norge

Svensk syndebukk roser Norge

Den lokale politimannen Seppo Penttinen fikk hele karrieren forandret da han fikk Quick-saken i fanget i 1993. Nå gir han et sjeldent intervju til NRK - og roser det norske politiarbeidet i saken.

Strippeklubben Cabaré Kattan (Foto: Trond Thorvaldsen/Fredriksstad Blad)

Strippeklubben Cabaré Kattan stengte dørene ved nyttår. Da Fredrikstad Blad besøkte klubben høsten 2013 fortalte stripperen 'Sanna' at hun tjente 50.000 kroner i måneden på jobben.

Foto: Trond Thorvaldsen/Fredriksstad Blad
Slutt på den svenske synden

Slutt på den svenske synden

Tusenvis av nordmenn har fartet over grensen til Sverige for å få erotikk og porno på strippeklubben "Cabaré Kattan". Nå har internett tatt over og eier Stefan Ottosson må legge ned.

Stein Winge (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

– Jeg ser meg aldri i speilet og pynter meg kun til premierer, sier Stein Winge. Det er vel derfor jeg blir kalt en uoppredd dobbeltseng.

Foto: Roald, Berit/NTB scanpix
Portrett av Stein Winge

Portrett av en uoppredd dobbeltseng

Teaterregissør Stein Winge har blitt kalt en talentløs skuespiller og "daukjøtt på en scene". Hadde regissøren måttet regissere skuespilleren Winge, er det mulig han hadde gitt seg selv en ørefik.

Terje Stensvold som Wotan (Foto: Heikki Tuuli/the Finnish National Opera)

Terje Stensvold som Wotan i Wagners 'Der Ring des Nibelungen' på Den finske nasjonalopera i Helsinki, en rolle han har spilt flere ganger.

Foto: Heikki Tuuli/the Finnish National Opera
Norges ukjente verdensstjerne

Mannen med gudestemmen

Når verdens største operahus trenger en til rollen som guden over alle guder ringer de gjerne norske Terje Stensvold. – Terje er et fenomen, mener tidligere operasjef Bjørn Simensen.

Boring hos tannlegen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Langvarig rusmisbruk kan føre til dårlig tannhelse. I fjor fikk over 5000 rusmisbrukere i Norge gratis tannbehandling.

Foto: Åserud, Lise/SCANPIX
Søker om nytt smil

Søker om nytt smil

Mange tidligere rusmisbrukere trenger omfattende tannbehandling. Nå skal Helsedirektoratet utrede om stønadsordninger for denne gruppen skal utvides.

Poetry 1 (Foto: Pejk Malinovski)

Småbyen Poetry i Texas har bynavnet på et vanntårn - som mange andre byer i USA. Men for en poet pirret dette spesielle navnet litt ekstra.

Foto: Pejk Malinovski

Vanntårnet som pirret poeten

Kan man være poet og se dette vanntårnet uten å bli nysgjerrig? Pejk Malinovski kunne ikke. Han kjøpte sporenstreks billett til den lille byen Poetry, Texas.

Valen 1 (Foto: Tor Tjeransen)

Kordirigent Sverre Valen (88) i aksjon i sin aller siste konsert. Han leder Adventsangerne i Norderhov kirke - et verdig punktum for en 66 år lang karriere som dirrigent.

Foto: Tor Tjeransen

‒ Ikke bare syng med det nebbet du har

– Syng med det nebbet du har, er det mange som sier. Jeg er ikke enig. Det må jo kultiveres, sier kor-legenden Sverre Valen (88). Han har alltid lagt lista høyt.

Ousdal1 (Foto: Kristine Hovda/NRK)

Siste rolle: Regissør Stein Winge og hovedrolleinnehaver Sverre Anker Ousdal har kjent hverandre fra Teaterskolen for femti år siden. Nå skal Ousdal gjøre sin aller siste rolle før han går av med pensjon.

Foto: Kristine Hovda/NRK

Teppefall for Kong Sverre

På lørdag gikk Sverre Anker Ousdal (69) på scenen i sin siste forestilling - som den mektige Kong Lear av William Shakespeare. Avslutningen blir ikke som han hadde tenkt seg. For fem år siden mistet han synet.

Øystein sminker Alice (Foto: Kristin Heien Børnes/NRK)

Jeg er ikke av de som går, sier Øystein Thorsen. Siden kona Alice fikk ALS for 14 år siden, har han vært problemløser på hjemmebane.

Foto: Kristin Heien Børnes/NRK

Når dagene blir onde

RADIODOKUMENTAREN: Langt flere menn enn kvinner forlater sine partnere når de rammes av alvorlig sykdom. – Jeg er ikke av dem som går, sier Øystein, gift med ALS-rammede Alice.

Mann på eldresenter. (Foto: colourbox.com/colourbox.com)

Over 70 000 nordmenn har demens. Rundt 40 000 av dem bor hjemme.

Foto: colourbox.com/colourbox.com

Pappa i babycallen

For å passe på sin demente far, sov Anne Marie med babycall på nattbordet.

Elin Ruhlin Gjuvsland og Arild Opheim (Foto: Sindre Leganger/NRK)

Elin Ruhlin Gjuvsland og Arild Opheim ble brutalt overfalt i eget hjem. Som terapi har de sporet opp og snakket med gjerningsmannen.

Foto: Sindre Leganger/NRK

Våknet til sitt livs mareritt

Elin Ruhlin Gjuvsland og Arild Opheim ble bakbundet, kneblet og holdt fanget i eget hjem. Ti måneder senere møtte de gjerningsmannen ansikt til ansikt i fengselet.

Martinsen1 (Foto: Sindre Leganger/NRK)

Hans Petter Martinsen var en brutal torpedo i Oslos underverden i mange år. Nå angrer han det han har gjort mot folk, og vil gjøre opp for seg.

Foto: Sindre Leganger/NRK

Eks-torpedo ber ofre om unnskyldning

RADIODOKUMENTAREN: Hans Petter Martinsen var en beryktet pengeinnkrever. Nå har han blitt kristen og ber tidligere ofre om tilgivelse.

Frigjøringen av Finnmark (Foto: Scanpix)

Norske soldater fra 2. bergkompani marsjerer inn i Bjørnevatn i Øst-Finnmark i november 1944. Det var soldater fra denne avdelingen som tvangsklippet jenter i Finnmark.

Foto: Scanpix

Ble skamklipt av norske soldater

I «hellig vrede» satte norske soldater i gang tvangsklipping av jenter i Finnmark under frigjøringen i 1944.

Elefanten Baba (Foto: Mia Kristoffersen/NOAH)

Sirkus Merano kan vise frem elefanten Baba etter at et forslag om å forby sirkuselefanter i Norge ble stanset av landbruksministeren. Men med en ny regjering kan forslaget komme opp på nytt.

Foto: Mia Kristoffersen/NOAH

Baba kan forsvinne med Senterpartiet

Mens land etter land forbyr ville dyr i sirkus, er fortsatt sirkuselefanter velkommen til Norge. I hvert fall frem til valget.

Ane Brun 1 (Foto: Jørgen W. Lyngvær/NRK)

Ane Brun har hatt et tøft halvår - men nå er hun frisk og tilbake i manesjen.

Foto: Jørgen W. Lyngvær/NRK
Ane Brun tilbake etter sykdom:

- Vil ikke føle press

RADIODOKUMENTAREN: Ane Brun måtte avlyse en turne med poplegenden Peter Gabriel da hun ble rammet av kronisk sykdom. Nå er Molde-artisten tilbake.

Tom 1 (Foto: Gro Engen/NRK)

Tom fra Sarpsborg er erklært utilregnelig, og kan ikke straffes uansett hvor mye vinningskriminalitet han begår. Han arresteres hver uke, og settes fri med en gang.

Foto: Gro Engen/NRK

Tom - tyven som ingen kan ta

RADIODOKUMENTAREN: Tom blir arrestert hver uke - etter innbrudd og annen vinningskriminalitet. Men han får aldri straff. Han har fribillett til kriminalitet.

Redning 1 (Privat)

Cung Thi Duan og andre vietnamesiske båtflyktninger heises ombord i det norske tankskipet 'Team Solviken' i 1982. Cungs baby ble heist opp i en melsekk.

Privat

Dramatisk ferd mot friheten

- Vi hadde alle mistet livet hvis ikke vi hadde blitt funnet av den norske båten.

Grønlandsbarn 1 (Foto: Fynske Billeder)

Grønlandske barn som er sendt fra hjem og familie til skolegang i Danmark på 1960-tallet. Grønlenderne er blant urfolkene som har opplevd sterk stigmatisering av storsamfunnet.

Foto: Fynske Billeder

Har du vært på urfolksfylla?

Du kan være både indian drunk, fuld som grønlænder og samefull. Rundt om i hele verden brukes urfolk som beskrivelse på noen som har drukket seg ned i grøftekanten.

BMIL gutter 12 år 2012 (Foto: privat)

Bygdø Monolitten Idrettslag, gutter 12 år 2012.

Foto: privat

Alle gutta - et dokukåseri

Brødrene Løfgren med filmstjernedrøm og egen komiserie. (Foto: Lars Olav Dybvig, Slaughterhouse)

Scene fra 'Vi i Løfgrenda', statistbrødrenes egenproduserte drøm om en egen humorserie for tv. Athena Zahirah Anwari står på magen til Edvin mens Ruben og de andre veltrente gutta ser på.

Foto: Lars Olav Dybvig, Slaughterhouse

Fra NAV-støtte til filmstjernedrøm

Edvin og Ruben Løfgren satser for fullt på å lage sin egen komiserie. På kort tid har brødrene blitt noen av Norges mest brukte statister i film og reklame.