skilleBedre puls knappskillePuls spør ekspertene skillePuls TV på nettskille_slutt
Puls legen 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Puls > Spør legen Sist oppdatert 12:52
 
 
 

Salt mat


Publisert 08.12.2000 15:52. Oppdatert 14.12.2000 18:39.
Det er lite som kan gjøres for å "nøytralisere" saltet når en først har fått det i seg etter et måltid med saltrik kost som pinnekjøtt og spekemat. Noen salte matvarer kan vannes ut på forhånd og dermed få redusert saltinnhold slik at en binder mindre væske i kroppen etterpå.
Når væsken først samles opp (mye salt i kroppen binder mye væske), kan det bli en kritisk ekstrabelastning for mennesker med hjertesvikt og det øker blodtrykket vesentlig. For noen grupper kan det derfor være aktuelt å bruke vanndrivende medikamenter for å få skilt ut væskeoverskuddet. For oss andre gjelder det at enkelte stoffer er vanndrivende i seg selv; kaffe, te og alkohol er blant de mest vanlige. En bør selvsagt unngå ekstra saltbelastning ved å spise saltholdig snacks eller drikke saltholdig mineralvann i tillegg til salt kost.


 
SENDETIDER FOR PULS
NRK1 mandager kl. 19:30
NRK2 torsdager kl. 19:00 (reprise)
NRK1 lørdager dagtid (se programoversikten)
10 SISTE PULS
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no