skilleBedre puls knappskillePuls spør ekspertene skillePuls TV på nettskille_slutt
Puls legen 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Puls > Spør legen Sist oppdatert 12:52
 
 
 

Surmelk eller søtmelk?

Er det like mye næring i surmelksprodukter som i søtmelk?

Publisert 29.10.2001 13:32.
Stort sett ja. Både skummet søtmelk og skummet kulturmelk har redusert fettinnhold med tilsvarende reduksjon i mengde fettløselige vitaminer.

Bakterier

For å få til surmelk, tilføres endel bakteriekulturer, og disse endrer på noen av næringsstoffene (proteiner og karbohydrater som spaltes i mindre deler) i melka.

De kan derfor bli lettere tilgjengelige for opptak fra tarmen, og de bakteriekulturene som noen av surmelktypene inneholder kan også påvirke tarmfloraen slik at en får noen gunstige tilleggseffekter selv om næringsinnholdet i utgangspunktet er det samme som for tilsvarende søtmelk.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPØR LEGEN - M

 
SENDETIDER FOR PULS
NRK1 mandager kl. 19:30
NRK2 torsdager kl. 19:00 (reprise)
NRK1 lørdager dagtid (se programoversikten)
10 SISTE PULS
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no