22.12.2014
I garderoben med Queentastic:

Høye hæler og ubarberte legger

(Foto: NRK/Geir Evensen)(Foto: NRK/Geir Evensen)

Trodde du at dragartister var fjollete skruller som det ikke går an å ta alvorlig? Det kan hende du blir nødt til å tenke en gang til.

Av:
Geir Evensen

Queentastic er tilbake i garderoben etter gjennomføringen av de siste prøvene de skal ha før det er alvor. Iført parykker og kjoler med flagrende strutsefjær ser de ut som to slanke divaer med pene ben. Hadde det ikke vært for at skjeggstubbene avslører dem – sminken kommer først på under generalprøven.

Hvis du ikke visste det fra før: Queentastic er ikke en blond jenteduo, men de to dragartistene Dean Erik Andersen og Geir Lillejord. Begge har fartstid sammen med Great Garlic Girls, men har det siste året konsentrert seg om faste sceneopptredener som Queentastic.

- Digg å slippe sminke

- Det var digg å slippe sminke i dag, for vi trenger MYE makeup. Når du ser hvordan vi egentlig ser ut, skjønner du at det er en kjempejobb å få oss til å se bra ut, ler Geir Lillejord selvironisk.

- Men vi kunne ikke ha opptrådt helt uten kostymer – det ville blitt for fjernt, mener Dean, mens han tar av seg det trange kjolekorsettet. Kostymene har de to designet selv, og dette er første gang de tas i bruk.

(Foto: NRK/Geir Evensen)(Foto: NRK/Geir Evensen)

Egentlig hadde de lyst til å delta i Melodi Grand Prix som en mannlig duo, men lot seg overtale til å gjøre nummeret i drag. I MGP teller som kjent oppmerksomhet og show-faktor minst like mye som selve musikken.

Ikke en livsstil

Under parykkene er håret kortklipt og når den vatterte BH’en forsvinner er brystkassa like flat som hos de fleste andre menn. Det eneste som er igjen av diva-looken når de to er i ”sivilt” er nappede, markerte øyebryn. For gutta i Queentastic er nemlig ikke det å kle seg som kvinner en livsstil, men en rolle; en showgreie.

- Jeg hater strømpebukser, det er noe av det verste ved å gå i drag. Du aner ikke hvor mye det stikker og klør - jeg barberer jo ikke leggene en gang, sier Geir i det han tar av nettingstrømpene og viser fram et par hårete bein som kunne tilhørt en hvilken som helst fotballspiller.

I full mundur: Slik ser de ut i full drag-utrustning (Foto: NRK/Odd-Steinar Tøllefsen)I full mundur: Slik ser de ut i full drag-utrustning (Foto: NRK/Odd-Steinar Tøllefsen)

Jentene misunnelige

- Mange jenter kommenterer at vi har så lange, slanke ben som de misunner oss. Men det er bare en illusjon. Det funker og ser flott ut på TV når det bare er oss to sammen, men hadde vi stått ved siden av en vanlig kvinne på scenen, hadde det sett grotesk ut, understreker Dean. Han legger til at noe av hemmeligheten med pene legger er å gå med så høyhælte sko som mulig.

- Men det tok sikkert et par-tre måneder før jeg var i stand til å slentre uanstrengt rundt på stiletthæler. Det er en treningssak. Til å begynne med gikk jeg med bare halvparten så høye hæler som nå, og så har jeg trappet opp med høyere og høyere etter hvert.

Tror de går videre

Under fredagens delfinale i Bodø står de to altså i full drag-utrustning og framfører låta ”Absolutely Fabulous” – en energisk diskolåt i beste MGP-stil. Queentastic har god tro på at de er blant deltakerne som går videre til finalen i Oslo Spektrum 4. februar.

- Jeg elsker den låta! erklærer Geir fra garderobebenken. I hettegenser.

Lyd og video

Se også

Siste: Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix-kalenderen