22.12.2014
Semifinalen i Bodø - melodi 1:

Queentastic

Gruppa Queentastic består av Geir Lillejord og Dean Erik Andersen. I MGP-semifinalen i Bodø stiller de med bidraget "Absolutely Fabulous".

Av:
Geir Evensen

Lillejord har vært med i Melodi Grand Prix én gang før - i 2000 koret han for Rune Rudberg - mens Andersen deltar for første gang. Som Queentastic har de to holdt på i litt under et år.

(Foto: Odd-Steinar Tøllefsen/NRK)(Foto: Odd-Steinar Tøllefsen/NRK)

Geir Lillejord

Geir Lillejord (37) er opprinnelig fra Skien og deltok som korist for Rune Rudberg i Grand Prix 2000, der de endte på en femteplass.

Geir har holdt på i snart tjue år som artist. Mest kjent er han kanskje for tiden i Great Garlic Girls og for karakteren Ruth i «Ruth og Vigdis». I tillegg har han opptrådt på TV med andre kjente karakterer som den narkomane Jorun Renate og Berit Bislet som er født med åpen gane. Geir er virkelig en som har gjort «utallige TV-opptredener», fra Dan Børge til Migrapolis.

Da han var 8 år begynte Geir i Skien barneteater og holdt på der da han var 16. Året etter kom han til Oslo, og begynte så smått med dragshows. I 1990 havnet han i Great Garlic Girls, som han jobbet tett med i rundt fire år.

I 2000 startet han «Ruth og Vigdis» sammen med Cårejonni Enderud. Det ble sceneshow i Oslo, turné og eget TV-show.

Geir er også utdannet frisør/makeupartist, og har blant annet gjort håret til Shirley Bassey på Norgesturné.

- Ryktene sier at George Michael også er interessert, men jeg vet ikke hva jeg skal si til ham ennå, ler Geir.

Når Queentastic kommer til Bodø, får de nok en god mottakelse, for Geir har et meget godt forhold til byen. Han har masse venninner der og en egen fanclub som har lovet å lage bannere til dem.

Dean Erik Andersen

Dean Erik Andersen (34) er med i Grand Prix for første gang, men har hatt en sterkt forhold til Grand Prix helt siden seksårsalderen. Som liten lærte han seg koreografiene og hadde sin egen poengscore. Hvert år arrangerer Dean fortsatt Grand Prix-fest.

Han er født i New York, men kom til Kristiansand da han var 4 og er oppvokst der. Da han var 23 flyttet han til Oslo, og har mer eller mindre bodd der siden.

Som liten gikk Dean i kor og var med på barneteater. Hans første skikkelige opptreden var da han hadde hovedrollen i et stykke på barneskolen i 4. klasse. Som 10-åring begynte han på danseskole og lærte standarddanser, og tre år senere begynte han med disco. Etter hvert tok han sine første oppdrag som modell, i tillegg til at han var med på danseshow og motevisninger.

Han har også jobbet som illusjonsassistent, og var blant annet med på «Eva Christies Miracle World» på Agder Teater i 1993 som illusjonsassistent i tillegg til koreograf og danser. Dean har med andre ord både fløyet, forsvunnet og blitt sagd i to!

På en fest i Oslo i 1994 ble han «oppdaget» mens han danset og mimte til en låt. Han ble innkalt til audition til Great Garlic Girls våren 1995, og fikk lov til å være «reserve girl» og gjøre enkelte småjobber. I 1996 ble han fast medlem – så nå i 2006 kan han altså feire 10-årsjubileum som "hvitløksjente".

Ved siden av karrieren i GGG har Dean gjort modelloppdrag, konferansierjobber og en rekke show og produksjoner rundt omkring. Dean har også vært statist i Hotel Cæsar. Siden 2003 har han mer eller mindre hatt faste onsdagsshow på klubben Soho i Oslo sammen med Geir Lillejordet og Cårejonni Enderud. Det var under disse showene ideen til Queentastics oppstod. Queentastics har holdt på drøyt et år, og Geir og Dean hadde sommeren 2005 premiere på showet «Sex, Drag & Rock'n Roll»

Sammen med Great Garlics har Dean holdt show flere ganger i Bodø, og liker byen godt.

- Det er alltid kjempepublikum under showene der, hyggelige folk ute på byen og i tillegg har jeg mange venner der og egen fanclub sammen med Geir, sier Dean.

Siste: Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix-kalenderen