23.10.2014
MGP-finalistene 2005:

Wig Wam

(Foto: NRK)(Foto: NRK)

Wig Wam kom på tredjeplass i fjorårets norske MGP-finale. I år gjorde de et nytt forsøk og gikk rett til topps! Låta "In My Dreams" med sangen "In My Dreams" er skrevet av gruppemedlemmet Teeny.

Wig Wam består av medlemmene Flash, Glam, Sporty og Teeny og har sin base i Østfold. Varemerket sies å være autentisk glamrock med litt puddelfaktor.

Skal vi tro de fire Wig Wam-gutta så kommer alle opprinnelig fra Bronzk, det polske kvarteret i New York. Der skal bandet ha blidannet i 1970, seks år før Wig Wam pakket ned utstyret og emigrerte til Norge.

Glamrock

Andre kilder hevder imidlertid at Wig Wam er et glamrockband med røtter i Halden og Sarpsborg, men som ble dannet i Fredrikstad på 1990-tallet. Og med tette forbindelser til Østfold-band som blant andre Dream Police, Shaboom og Arch.

Gjennombrudd i MGP 2004

Wig Wam fikk sitt nasjonale gjennombrudd da de deltok i fjorårets Melodi Grand Prix-finale. I tillegg til MGP har karrieren foruten lange turneer også resultert i to album (det siste kom for få uker siden) og litt samarbeid med Kiss-medlemmer både på scenen og i studio.

Foruten Kiss og Dream Police teller Wig Wams musikalske forbilder artister som Jimmy Page, Led Zeppelin, Marilyn Monroe (eller mente de Marilyn Manson..?), Pet Shop Boys, Metallica og Black Sabbath.

Siste: Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix-kalenderen