19.12.2014

Alfie

Alfie eller Alf Gunnar Nilsen som han egentlig heter, er syvende deltaker ut i årets norske Melodi Grand Prix-finale. Melodi G har tittelen "One" og er skrevet av Alfie selv.

Av:
Camilla Øyen Langfeldt

Navn: Alfie (Alf Gunnar Nilsen)

Alder: 21 år

Yrke: Musiker/kundekonsulent

Født/oppvokst: Trondheim

Sivilstatus/familie: Kjæreste

Utseende

Dette skal være en melodi-konkurranse, men Melodi Grand Prix har vel så mye vært en forestilling i klær, hår og sminke. Hvordan har du tenkt å se ut?

- For meg er det viktig at det visuelle uttrykket stemmer med det musikalske. Jeg er en litt rocka type som liker melodiøs, kanskje litt melankolsk rock, og klesstilen min bærer nok preg av det. Jeg har ikke bestemt meg nøyaktig for hva jeg skal ha på meg ennå, men kanskje litt slitte jeans, collagegenser med hette eller en ullgenser. I hvert fall blir stilen avslappet og urban.

Jeg har nettopp klippet meg og har jeg oppi litt grease gjør håret seg litt selv.

Heiagjeng i salen

Kommer du til å ha noen kjente blant publikum i Oslo Spektrum under finalen?

- Foreldrene mine og den ene broren min kommer. Jeg har en bror til men han ble nettopp far - og jeg ble onkel for første gang - så han får følge finalen fra TV-stolen med babyen.

Det kommer venner også, og så har jeg en liten gjeng som skal følge konkurransen på nett fra Australia. Det er litt tøft.

Faste ritualer

Så når det nærmer seg din tur til å stille på scenen foran tusenvis av mennesker i salen og en halv nasjon foran TV-apparatene, har du et spesielt rituale, eller noe du bare må gjøre eller ha på deg for at alt skal stemme?

- Jeg er gammer fotballspiller og idrettsfolk er alltid ganske overtroiske. Jeg har ikke tatt med meg så mange av fotballritualene til scenen, men en liten privat stund med gitaren er jeg avhengig av.

I kveld kan du se Alfie opptre med Grand Prix-låten sin "One" i NRK1s VM-sending fra Spikersuppa.

Lyd og video

Siste: Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix-kalenderen