18.12.2014

I kveld blir det «Twilight»-aften

Sofie Løvstakken og Maria Elder Larsen sammen med Nadia Hasnaoui (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)

Sofie Løvstakken og Maria Elder Larsen skal duellere i temaet 'Twilight'.

Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

I kveldens «Kvitt eller dobbelt» er det duket for både fotball, krig og vampyrkjærlighet.

Etter en ukes pause på grunn av MGP junior, er «Kvitt eller dobbelt» i kveld tilbake – mer aktuelt enn noen gang.

Nett-TV: Se kveldens program her fra klokken 20.25 lørdag kveld.

Blant kveldens temaer finner vi nemlig «Twilight», vampyrsagaen som er solgt i millioner av eksemplarer verden over siden den ble lansert i USA for fire år siden.

For to uker siden hadde film nummer to i serien, «New Moon», premiere på norske kinoer. Allerede er den sett av over 220 000 nordmenn.

Les også: Endelig er ventetiden over for «Twilight»-fans

Mange søkere

– Vi har gledet oss veldig til «Twilight»-temaet, som er så utrolig aktuelt og populært akkurat nå. Det var veldig mange søkere som ville opp i dette temaet, og vi har plukket ut de to beste til å duellere om en plass i konkurransen, sier programleder Nadia Hasnaoui til nrk.no.

Quiz: Test dine kunnskaper i «Kvitt eller dobbelt»-spillet

De to er Sofie Løvstakken (17) fra Sofiemyr og Maria Elder Larsen (16) fra Haslum. Begge har vært hektet på vampyrserien siden de ble introdusert for den første boken i 2005. Og det er ikke tvil om hva som fenger mest av bøkene og filmene:

– Bøkene selvfølgelig! I den første filmen fikk de ikke med seg noe av humoren i boken, så den ble veldig mye mer alvorlig enn den skulle være. Film nummer to er helt grei, mener Maria.

Les også: Blodtørste vampyrer inntar NRK.

For Sofie er den største bakdelen med filmene at de bare viser en komprimert utgave av historien.

– Dessuten liker jeg å lese bøkene om igjen. Jo mer jeg leser, desto mer forstår jeg av måten forfatteren tenker på, og hvilke skriveteknikker hun bruker, legger 17-åringen til.

Vampyrsuksess

Rasmus Kjorstad (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)

Rasmus Kjorstad (13) skal opp i emnet 'Liverpool FC'.

Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Kort fortalt handler «Twilight» om 17 år gamle Bella, som flytter til den lille byen Forks i Washington. Der treffer hun den mystiske familien Cullen, og blir raskt betatt av vakre Edward. At Edward og resten av familiens hans viser seg å være vampyrer (snille sådan, de drikker bare dyreblod), setter ingen stopper for Bellas forelskelse. Men, det er ikke bare trygt å henge med vampyrer når man fortsatt er et dødelig menneske.

Les også: Ungjenter fengslet av Twilight

«Twilight»-fansen deler seg gjerne i to leire – de som holder med vampyren Edward, og de som heier på Bellas bestevenn, varulven Jacob. Maria holder med sistnevnte, mens Sofie har valgt seg en litt mindre åpenbar helt.

– Jeg synes Edwards storebror Emmet er helt fantastisk, selv om vi dessverre ikke ser så mye til ham i filmene. Men i bøkene har han en helt utrolig humor, forklarer Sofie.

Fotball og krig

Lars Lie og Nadia Hasnaoui (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)

Lars Lie (77) ved mye om Norge udner andre verdenskrig.

Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Det er ikke bare «Twilight» det skal handle om i dag, også fotballklubben Liverpool og «Norge under andre verdenskrig» er nye emner i kveldens program. Klarer 13 år gamle Rasmus Kjorstad og 77 år gamle Lars Lie å imponere med sine kunnskaper?

Les også: Ingen mester i Kvitt eller dobbelt

– Årets kandidater er utrolig dyktige, det er et veldig høyt nivå i denne sesongen, mener programleder Nadia Hasnaoui.

Hvem vet, kanskje er årets første «Kvitt eller dobbelt»-mester er like rundt hjørnet?