Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Pullover
- bilder
- debattforum
- kirkegården
- kontakt
- petremusikken
- petresessions
- petrespill
- programledere
- sendeskjema
- spillelister
- ukas album
- urørt
20 SISTE UPUNKT
Deilig torskesnacks
På fransk heter det sot-l’y-laisse, som betyr ”dummingene lar den være”. Det dreier seg om de delene på et dyr de fleste av oss vanligvis ikke spiser; sautestikler, innmat på kylling eller griselever for den sakens skyld.

 



Når vi hører historier om franske konger som spiste 14 kyllinger til kvelds, er det bare fordi han begrenset seg til å spise bare ”sot-l’y-laisse”-delen av kyllingen, en del av magesekken, og lot resten ligge. ”Sot-l’y-laisse” er nemlig det mest kongelige man kan spise. De som har virkelig greie på det anser nemlig disse delene for utsøkte delikatesser.

Torsken har også en god del ”sot-l’y-laisse”-deler. Nå som torskesesongen er her, er det på tide å ta steget over et par terskler og lære oss å få smaken på de alternative kroppsdelene hos torsken.

Magnus Kjøberg, daglig leder på Sult Fisk, har vært kokk i mange år, og vet alt om hvordan vi tilbereder alle de rare delene av torsken. Torsk er så mye mer enn de frosne filetene du finner i frysedisken. Torskekinn er for eksempel perfekte for steking eller grilling. Lever og rogn kan tilberedes til de mest utsøkte retter. Øynene er muligens for ekstremister, men tunga er en super rett. Torskecarpaccio er enkelt å lage og en vinner i middagselskapet - Magnus viser oss hvordan!

Lag carpaccio du også!


Ingredienser du må ha for hånden:

Kjøtt fra ryggstykket på fisken
Grovkornet salt
Pepper
Trøffelolje
Sitron

Tilrettelagt for nett av Una Cecilie Børja, NRK Upunkt

 
PULLOVER I MARS
 Lær deg å furte nå! (26.03.2002)
 I wanna screw = Eg vil skru! (25.03.2002)
 Himmelsk Maria (22.03.2002)
 Bak det lure smilet (22.03.2002)
 The U-turn - lær årets dans her! (20.03.2002)
 Vi bombarderes av reality-tv (14.03.2002)
 Arbeiderpartiets nye ansikt (13.03.2002)
 Bollywood fra A til Å (13.03.2002)
 Sesongens heteste glitter (07.03.2002)
 
LENKER

Publisert 21.03.2002 16:11 - Oppdatert 25.03.2002 12:47


Connection time-out
OPPDATERT
Siste lyd og video fra Petre

Nettmøte med Shaun og Steinar fra Petremorgen


PETRE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no