17.12.2014
Pepper & pasjons faste lege:

Thorbjørn Brook Steen

- Ha mer sex og snakk mer sammen. Det er Pepper & pasjons faste lege sitt råd til par som lever et hektisk liv.

Thorbjørn Brook Steen (Foto: Privat)

Navn: Thorbjørn Brook Steen
Sivil status: Gift med Kristin, barn: Agnes (3 år) og Rannveig (9 mnd)
Alder: 31

Forhold til kjærlighet: Sterkt. Kjærelighet er roten til det meste i livet. Øs ut av kjærlighet og ikke spar utposjoneringen til kun én passende anledning.

Beste samlivsråd: Ta vare på forholdet og kjæresten. Det er forholdet til partneren som binder familien sammen. Vis partneren din at du ser han eller henne og at du gir plass selv om du har barn eller en travel hverdag. Romantikken skal ikke dø selv om du har valgt et hektisk liv.

Et dårlig samliv med partneren kan være med på å gi et dårlig forhold i familien. Alle liker litt romantikk og det koster ikke så mye å tappe i et badekar eller åpne en flaske vin på en tirsdag og ha sex: Sex er med på å limet samlivet og forholdet til partneren din.

En skal ikke glemme å ha sex selv om en har en travel hverdag forøvrig.

Sex gir energi og binder en nærmere til hverandre. Det gjør et par til mer en venner og kolleger i familiebedriften. En bør ikke være redd for å eksperimentere. De fleste liker ting som er nytt. Selv om en har et langt samliv bak seg kan det være uutforskede ting som kan pirre å virke spennende. Snakk sammen, men ikke snakk ihjel. Sex handler om å ta og gi og pass på å gjøre begge deler.

Favorittlåt: Windfall - Son Volt (Sangen til Kristin og meg)

Favorittplate: Yankee Hotel Foxtrot - Wilco

Favorittutrykk: Alt blir bra

Kjekkeste mann: Mads Mikkelsen

Flotteste kvinne: Jeg har en egenskap til å se noe vakkert i nesten alle kvinner jeg møter, men Isabella Rossellini må bli mitt valg her!

Favoritt TV-serie: Sopranos og de programmene Christine Koht kommer opp med.

Favoritt radioprogram: Mange, bortsett fra Pepper & pasjon vil jeg si Mytekalenderen (P2) og Studio Sokrates (P2)

Mest romantiske egenskap: At jeg forsøker å være litt romantisk hele tiden med hverdagsromantikk som stearinlys og jazzmusikk og at jeg elsker å være sammen med konen min Kristin når jeg har fri.

Verste egenskap: Litt ukontrolert sinne i eksplosive former og at jeg lett bryter sammen hvis ikke fantasien min om noe ikke går i boks.

Drømmer om: Et langt å lykkelig liv med Kristin og hvertfall ett eller to barn til.

Beskriv et perfekt stevnemøte, selv om det høres ut som noe vi gjorde i 1870: God forberedelse. For meg er mat essesielt. Jeg kan planlegge en middag i ukesvis.

Så en middag hjemme med klisjefylt mengde stearinlys og rolig jazz, eventuelt på en god restaurant. Etterfulgt av orkesterplasser i Operaen, alternativt Casablanca på DVD, for så å ha vin nok til å vare en hel natt. Hvis en har barn bør barnevakten belage seg på å ha barna frem til neste ettermiddag.