21.12.2014

Programlederen i Pepper & pasjon

Ragnhild Silkebækken (NRK)

Hva er egentlig Pepper & pasjon, og hvem er Ragnhild Silkebækken? Få svar på alt du lurer på her!

Pepper & hva for noe?

Pepper & pasjon er et underholdningsprogram på radioens P1. Vårt mandat er å inkludere lytterne i et program som skal handle om sex og samliv. Vi diskuterer sex og samlivsproblematikk, enten det er lytterne som setter dagsorden, eller det er programlederne.

Om Ragnhild

Programleder er Ragnhild Silkebækken. Hun har vært programleder og journalist i P3. Ragnhild er litt desillusjonert med hensyn til menn, men er en glad jente som liker å snakke om kjærlighet. Kjærlighet er fint, men vanskelig.

Hun tar utgangspunkt i situasjoner og problemstillinger som enten hun selv eller andre har erfart, eller hørt om. Sannsynligheten for at det er flere som har følt det samme på kroppen, eller tenkt lignende tanker er relativt stor.

Peppergjester

Hver torsdag får vi besøk. Enten det er Doktor Thorbjørn Brook Steen som kommer for å svare på spørsmål fra lytterne om kropp og fødsel, Haakon Aars som er psykiater og sexolog eller Dora Thorhallsdottir fra Relasjonssenteret. Ofte inviterer vi også gjester til å fortelle om opplevelser eller dele erfaringer med oss, som har med sex og samliv å gjøre.

Vil du leke med Pepper & pasjon?

Vi spør våre lyttere om råd når en noen lurer på noe. Et slikt eksempel er da en ikke helt ung, men usikker mann lurte på om han skulle fortelle kjæresten sin at han elsket henne eller ikke. Da kunne vi lese opp flere sms'er og e-poster fra andre som hørte på programmet, som hadde meninger om hva han burde gjøre.

Vil du dele din historie, stille et spørsmål eller si hva du synes om tilværelsens tetthet, send oss en e-post på pepper@nrk.no eller en SMS. Kodeordet (det du skriver først i meldingen) er PEPPER, send meldingen til 1987, og motta en kvittering. Tjenesten koster 3 kroner pr. melding.

Pepperhistorie

Pepper & pasjon gikk første gang på lufta på NRK P1 den 25. august 2005. Vi laget et sex og samlivsprogram med ambisjoner om å redde verden, eller i hvert fall ta opp seriøse og vanskelige temaer som døden, mobbing, og det å få barn på egen hånd.

Programmet inneholdt nye dokumentariske reportasjer hver torsdag, samt besøk av forskjellige eksperter. Programlederne det første året var Helene Samuelsen og Ragnhild Silkebækken.

Les mer om redaksjonen her:

Ragnhild Silkebækken

Thorbjørn Brook Steen