20.12.2014
Brødrene Dal-jubileum:

Elvegris på vannet igjen

Gaus, Roms og Brummund Dal besteg igjen Elvegris i helgenGaus, Roms og Brummund Dal besteg igjen Elvegris i helgen

I helgen var det 25 år siden Brødrene Dal la ut på første ekspedisjon med Elvegris. I den forbindelse ble den originale Elvegris-kanoen luftet.

Se Elvegris for 25 år siden:

Professor Drøvels hemmelighet 1979: Dagens middag: tørrfisk. Det frosne bildet på slutten skremte barna og skapte telefonstorm

Elvegris luftet

Det er 25 år siden Brødrene Dal la ut på sin første ekspedisjon med kanoen Elvegris. KLM Fanklubb feiret dette med et arrangement på Drøveljordet ved Overfloden - eller Sørkedalselven, som den egentlig heter.

150 KLM- og Brødrene Dal-fans fikk oppleve Gaus (Lars Mjøen), Roms (Knut Lystad) og Brummund Dal (Trond Kirkevaag) padlende, i den originale Elvegris-kanoen nedover Overfloden. Brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet skulle spilles inn til Halvsju-sendinger i 1979.

Elvegris på TV?

- Det eneste som skapte litt problemer var å komme seg ned i - og opp av kanoen.., røper Tom Young Christiansen fra KLM fanklubb.

Brødrene Dal blir igjen å se i en fjerde serie i 2005. Ettersom Elvegris ser ut til fremdeles å holde vann, kan et gjensyn være mulig.

Lyd og video

Kultur og musikk