Hopp til innhold

Tidligere programledere

Cathrine Berg Jacobsen og Helene Samuelsen er begge tidligere programledere.

Helene og Cathrine
Foto: NRK

Helene Samuelsen

Helene var programleder sammen med Ragnhild det første året Pepper & Pasjon var på lufta.

Hun var initiativtaker til programmet, og sammen med nåværende programleder, Ragnhild Silkebækken, laget hun en prøveutgave av Pepper & Pasjon. Hun ble ønsket velkommen inn i P1 i 2005.

Helene er utdannet journalist fra Volda, og hadde i flere år jobbet med sex på radioen for ungdom, altså i programmet Juntafil på P3. Hun hadde også erfaring fra P2-programmet Verdibørsen. I Juntafil dukket det ofte opp spørsmål fra godt voksne, og det gjorde Helene oppmerksom på behovet for et program for voksne folk om sex og kjærlighet.

Etter ett år som programleder i Pepper & Pasjon, tok Helene svangerskapspermisjon, og i løpet av den tiden ble hun tilbudt jobb som lærer i mediefag på en videregående skole i Oslo. Daværende produsent Cathrine Berg-Jacobsen tok over etter Helene.

Cathrine Berg-Jacobsen

Cathrine har bakgrunn som nyhetsoppleser, produsent og reporter.

Hun mener at den perfekte daten må inneholde soling, bading og mat på grillen. Blir det for romantisk, blir hun litt flau.

Forhold til kjærlighet: Man er heldig hvis man får oppleve kjærligheten.

Beste samlivsråd: Jeg lærte av min mor at man aldri skal legge seg som uvenner, og det rådet prøver jeg å følge etter beste evne.

Favorittlåt: Lullaby (The Cure) blir jeg aldri lei.

Favorittplate: Billie's Blues (Billie Holiday)

Favorittutrykk: Fæl.

Kjekkeste mann: Hans

Flotteste kvinne: Meryl Streep var den første jeg kom på.

Favoritt tv-serie: Har sett -og liker- stort sett det meste av tv-serier. Grey's Anatomy er et naturlig valg nå om dagen.

Favoritt radioprogram: Dagsnytt

Mest romantiske egenskap: Blir litt flau av for mye romantikk.

Verste egenskap: Har en tendens til å klage over dårlig nattesøvn.

Drømmer om: Å reise på en lang ferie til Thailand, evt. å studere i New York i ett års tid.

Beskriv et perfekt stevnemøte: Soling, bading, ferske reker/evt. grilling og øl en varm norsk sommerdag. Fint hvis De Lillos kunne spilt litt for oss. Gjerne et kveldsbad sånn på tampen

Og blir det en såpass bra date at den varer langt utover natta, er ikke et bad i soloppgangen heller så dumt. Bading er med andre ord et nøkkelord i denne sammenheng.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober