Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Saksofonen som pant

Jazz-saksofonisten Bernt Brinck Johnsen feiret i høst 35 års jubileum som musiker, men det var en tilfeldighet som gjorde at nettopp saksofonen ble hans instrument.

Publisert 18.11.2002 17:38.
- Jeg ville egentlig spille trommer, men en kamerat som lånte 200 kroner av meg satte igjen saksofonen sin som pant og han løste den aldri ut, sier Brinck Johnsen og forteller at han er selvlært på saksofonen. Prøving og feiling på gutterommet mens han lyttet til plater gjorde at han etterhvert lærte seg alle de fem saksofontypene, men favoritten er baritonsax.

Club 7 og Jazzlive

I dag er jazzmiljøet i Tønsberg svært aktivt men på 1970 tallet var miljøet lite og Bernt Brinck Johnsen flyttet til Oslo og ble en av miljøet på legendariske Club 7.

- Jeg spilte fast i husorkesteret og det å få lov til å spille for nærmere 1000 publikummere i flere år var nærmest en drøm, sier musikeren som etterhvert byttet ut Club 7 med Jazzlive, hvor han også var clubvert. Men en arbeidstid fra kl.22 til 04 tok på. - Dagsrevyen var frokost TV for meg, og nattlivet gikk etterhvert på helsa løs. Jeg valgte derfor å flytte tilbake til Tønsberg etter noen år, forteller han, og sier han aldri har angret på det valget.

- Bra i Tønsberg

Bernt Brick Johnsen er medlem av Urijazz og håper jazzklubben engang vil få et eget lokale i Tønsberg. Men noe nytt Club 7 ønsker han ikke. - Det går ikke an å gjenskape det som var den gangen. Ikke var det noe sunt liv heller, sier jazz-saksofonisten som var sentral i jazzmiljøet i Oslo på 70- og 80-tallet. Men han mener jazzmiljøet i Tønsberg også er svært bra. Ikke minst tradisjonen med julejammen på Hotell klubben og tilsvarende på brygga om sommeren setter han pris på.

35-års jubileum i høst

Bernt Brinck Johnsen hadde 35-års jubileumskonsert på Oseberg kulturhus tidligere i høst, men selv om han har lang fartstid som musiker har det bare blitt fire plateutgivelser. Den siste plata "Waypoints" er en hyllest till jazzmiljøet i Tønsberg og Tønsberg Storband som deltar på halvparten av låtene, har stilt opp på idealistisk grunnlag. I tillegg har han med seg sin egen jazzquintet og Lars Martin Myhre.

Hører lite på egne plater

Bernt Brinck Johnsen har jobbet mye med å sette sammen cden riktig. Det må være litt variasjon hvis man skal orke å høre en hel cd, mener den plateaktuelle artisten, som selv hører lite på egne plater.
- Etter å ha jobbet mye med produksjonen går jeg lei, og da må jeg ha en pause fra musikken min, sier Brinck Johnsen. Men helt uten sans for egne plater er han ikke. - Det går et par år, så tar jeg dem fram igjen. Og da er det moro å høre på dem igjen, sier jazz-saksofonisten som altså er plateaktuell med sin fjerde cd.

Av Aina Indreiten.

Bakgrunn: Ukas artist i NRK Vestfold (14.11.2002)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UKAS ARTIST

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no