Stålampa på Haugestua sendes til Guinness rekordbokPrivat
Foto: Privat

Vil ha lamperekord til Haugenstua

At Haugenstua I Oslo har verdens største stålampe er de sikre på. Nå søker bydelen om at lampa skal komme i Guinness rekordbok.

Ett av flere tiltak for å gjøre Haugenstua triveligere, var en utsmykningskonkurranse der prosjektet "Storstua på Haugenstua" vant.

I august ble lampa satt opp

Martin og Fredrik Raddum har lagd en ni meter høy lampe som ga et varmt og koselig lys som skulle lyse opp i tomrommet mellom blokkene. Lampefoten er en benk med varmeseter. Fredrik Raddum sier at de kom på idéen fordi det var så mørkt på jordet mellom blokkene på kveldene.

– Under åpningen var det et par negative kommentarer om fargen og hva var nå dette for noe. Men jeg har snakket med barnehageunger som er gira og drar til den store lampa på vinteren. Jeg er fornøyd med den selv også, sier Martin Raddum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stålampa på Haugenstua - Sånn ser det ut når den lyser i mørketPrivat

Sånn ser det ut når den lyser i mørket

Foto: Privat

Søknaden er klar

Den er bare ikke postet ennå.

Andreas Behring - Andreas Behring, Stovner bydel. - Foto: Stig Weston /

Andreas Behring, Stovner bydel.

Foto: Stig Weston

– De sa det tok noen uker å behandle søknaden. Man kunne betale for å få søknaden behandlet på noen dager, men det gjør vi jo ikke, sier, sier Andreas Behring, i bydel Stovner

Hvis lampa kommer med i rekordboka skal bydelen lage til selskap i storstua, sier Behring.

Les mer om lampa på Bydel Stovners sider.

Haugenstua i 1970

Flyfoto Haugenstua 1970 - Slik så Haugenstua ut fra lufta i 1970. Mellom disse blokkene står lampa. - Foto: Wideøes Flyveselskap / Byarkivet

Slik så Haugenstua ut fra lufta i 1970. Mellom disse blokkene står lampa.

Foto: Wideøes Flyveselskap / Byarkivet

Bildet er hentet fra bildearkivet til Oslo Museum og Byarkivet.

Du kan se noen flere bilder fra Haugenstua på siden Oslobilder.

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.