Ferdig ombygget Schweigaardsgate - Ferdig ombygget Schweigaardsgate med gateterminal etter at trikken er flyttet til Dronning Eufemias gate. Bygges når trikken er flyttet tidligst 2015. - Foto: Statens Vegvesen /

Ferdig ombygget Schweigaardsgate med gateterminal etter at trikken er flyttet til Dronning Eufemias gate. Bygges når trikken er flyttet tidligst 2015.

Foto: Statens Vegvesen

Trikken flyttes til Bjørvika

Planer om en grønnere bussterminal betyr endringer for traseen gjennom Schweigaards gate. Den omfattende ombyggingen foreslår flytting av trikken til Bjørvika.

I løpet av fire-fem år skal området rundt bussterminalen bygges om, til en verdi av 70 millioner kroner.

Trikken til Dronning Eufemias gate

Passasjerene som nå tar trikken til og fra Schweigaards gate mister da tilbudet de har i dag. I steden er det planer om å flytte traseen til hovedgaten i Bjørvika, Dronning Eufemias gate.

Trikken skal også etter planen betjene Kværnerbyen.

Fotgjengere over kjørefelt

Det er fotgjengerne som er de store vinnerne etter ombyggingen ved bussterminalen. Her skal dagens fire kjørefelt gjøres om til to, og fortauet gjøres bredere.

I planene inngår også byggingen av en stålbro 34 meter over Oslo S- sporene. Det forventes stort trafikkaos i byggeperioden.

Trikkeflytt først i 2014

Dronning Eufemias gate forventes å få hovedrollen i kollektivtrafikken til Bjørvika. Statens vegvesen og Samferdselsetaten samarbeider om planene.

Trikkeflyttingen skal skje først i andre fase av ombyggingen, og forventes å skje i 2014.

Schweigaardsgate med gateterminal - Schweigaardsgate med gateterminal før trikken er flyttet. Bygges i 2009-10. - Foto: Statens Vegvesen /

Schweigaardsgate med gateterminal før trikken er flyttet. Bygges i 2009-10.

Foto: Statens Vegvesen

(Aften)

Siste videoer

Design er ikke bare unike møbler og stilige boliger. I utstillingen Lev vel på Norsk Design- og Arkitektursenter kan du se hvordan lure designløsninger også kan gjøre hverdagen din grønnere.
De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.