Høyhusrekka i Bjørvika - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Til kamp mot Barcode i Bjørvika

Selv om de høye Barcode-byggene allerede i ferd med å reise seg i Bjørvika, er ikke kampen for å stanse planene over.

Bydel Gamle Oslo, har nå bestilt et alternativ til de omstridte høyhusene. For første gang i Norge arrangeres det en charrette - bestilt og betalt av en offentlig instans, for å protestere mot planer i eget, overordnet myndighetsorgan, skriver   Aftenposten  .

Dramatiske endringer

Et helt nytt planforslag for Bjørvika er klart etter fire døgn. Forslaget er endret dramatisk. I ytterste konsekvens kan til og med hele jernbaneområdet bli senket flerfoldige meter ned i bakken.

Et tyvetall mennesker har arbeidet døgnet rundt for å komme i mål. Og både naboer, politikere, foreninger og ekstern ekspertise har deltatt i prosessen. Arkitekt Arne Sødal er faglig ansvarlig, mens juristen og idealisten Audun Engh har organisert den offentlige deltagelsen.

- Vårt forslag er kvalitetssikret like godt som langdryge utredninger. Og dette er en demokratisk prosess hvor berørte parter har fått komme på innsiden. De obligatoriske høringsrundene i Bjørvika-utbyggingen var i stor grad et narrespill, hvor resultatet var bestilt på forhånd. Det er veldig alvorlig når borgernes engasjement i utbyggingsprosesser misbrukes på denne måten, sier Audun Engh til Aftenposten.

(Aftenposten)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".