Høyhusrekka i Bjørvika - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Til kamp mot Barcode i Bjørvika

Selv om de høye Barcode-byggene allerede i ferd med å reise seg i Bjørvika, er ikke kampen for å stanse planene over.

Bydel Gamle Oslo, har nå bestilt et alternativ til de omstridte høyhusene. For første gang i Norge arrangeres det en charrette - bestilt og betalt av en offentlig instans, for å protestere mot planer i eget, overordnet myndighetsorgan, skriver   Aftenposten  .

Dramatiske endringer

Et helt nytt planforslag for Bjørvika er klart etter fire døgn. Forslaget er endret dramatisk. I ytterste konsekvens kan til og med hele jernbaneområdet bli senket flerfoldige meter ned i bakken.

Et tyvetall mennesker har arbeidet døgnet rundt for å komme i mål. Og både naboer, politikere, foreninger og ekstern ekspertise har deltatt i prosessen. Arkitekt Arne Sødal er faglig ansvarlig, mens juristen og idealisten Audun Engh har organisert den offentlige deltagelsen.

- Vårt forslag er kvalitetssikret like godt som langdryge utredninger. Og dette er en demokratisk prosess hvor berørte parter har fått komme på innsiden. De obligatoriske høringsrundene i Bjørvika-utbyggingen var i stor grad et narrespill, hvor resultatet var bestilt på forhånd. Det er veldig alvorlig når borgernes engasjement i utbyggingsprosesser misbrukes på denne måten, sier Audun Engh til Aftenposten.

(Aftenposten)

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.