Think - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Think i gjeldsforhandlinger

Elbilprodusenten Think er i gjeldsforhandlinger og er satt under offentlig administrasjon.

Både Think Global og datterselskapet Think Technology ble fredag satt under offentlig administrasjon mens det arbeides med å finne fram til en frivillig gjeldsforhandling.

Akutt behov for 200 millioner

Selskapet offentliggjorde tidligere i uken at kassa i selskapet var tom og at det var akutt behov for å få tilført opp til 200 millioner kroner.

Dersom ikke en løsning på selskapets akutte pengeproblemer kommer på plass i løpet av et par uker, vil mellom 125 og 175 ansatte bli permittert etter nyttår.

Les også: LO krever handling for Think

- Muligheter for ny kapital gode

Asker og Bærum tingrett oppnevnte fredag advokat Jo Rodin som leder av gjeldsnemnda. Han ser på mulighetene for å reise ny kapital for Think for gode, ifølge Dagens Næringsliv. Framover vil gjeldskravene mot selskapet være frosset.

Les mer: Think kan reddes

- De største kreditorene er deleleverandører i bilindustrien, opplyser styreleder Svein S. Jacobsen.

Think har søknadene klare for de offentlige støtteordningene som Innovasjon Norge og Investinor, som igjen åpnes 1. januar.

Les også: Think har økonomiske problemer

(NTB)

Siste videoer

Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.