Think - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Think i gjeldsforhandlinger

Elbilprodusenten Think er i gjeldsforhandlinger og er satt under offentlig administrasjon.

Både Think Global og datterselskapet Think Technology ble fredag satt under offentlig administrasjon mens det arbeides med å finne fram til en frivillig gjeldsforhandling.

Akutt behov for 200 millioner

Selskapet offentliggjorde tidligere i uken at kassa i selskapet var tom og at det var akutt behov for å få tilført opp til 200 millioner kroner.

Dersom ikke en løsning på selskapets akutte pengeproblemer kommer på plass i løpet av et par uker, vil mellom 125 og 175 ansatte bli permittert etter nyttår.

Les også: LO krever handling for Think

- Muligheter for ny kapital gode

Asker og Bærum tingrett oppnevnte fredag advokat Jo Rodin som leder av gjeldsnemnda. Han ser på mulighetene for å reise ny kapital for Think for gode, ifølge Dagens Næringsliv. Framover vil gjeldskravene mot selskapet være frosset.

Les mer: Think kan reddes

- De største kreditorene er deleleverandører i bilindustrien, opplyser styreleder Svein S. Jacobsen.

Think har søknadene klare for de offentlige støtteordningene som Innovasjon Norge og Investinor, som igjen åpnes 1. januar.

Les også: Think har økonomiske problemer

(NTB)

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.