Flexus - Ruters nye billettsystem - Sperringene har stått på Oslos T-banestasjoner i fem år. - Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Sperringene har stått på Oslos T-banestasjoner i fem år.

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Ubrukte T-banesperringer vil aldri bli brukt

I forbindelse med innføringen av det elektroniske reisekortet Flexus i hovedstaden ble det bygd nye sperringer på T-banestasjonene. Men de vil etter alt å dømme aldri bli brukt.

Innføringen av det elektroniske billettsystemet er allerede blitt en skandale med overskridelser på over 100 millioner kroner. Nå kommer enda et bevis på dårlig prosjektstyring.

Det nye elektroniske billettsystemet Flexus - Det har vært mye tull med innføringen av Flexus. - Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det har vært mye tull med innføringen av Flexus.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter - Bernt Reitan Jenssen - Foto: Ruter /

Bernt Reitan Jenssen

Foto: Ruter

I fem år har nemlig folk passert de nye sperringene på T-banestasjonene i Oslo uten at sperringene har blitt tatt i bruk. Nå viser det seg at de neppe vil bli benyttet i det hele tatt, og investeringer til flere titalls millioner kroner har vært overflødig, skriver Aftenposten.

Sperringene har nemlig allerede, før de er tatt i bruk, utspilt sin rolle.

– I dag stenger vi portene når det er billettkontroll, og det fungerer bra, sier Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen. Han mener sperringene aldri skulle vært montert.

– Vil koste 20 millioner

– Stengning av sperringer må være økonomisk og sikkerhetsmessig forsvarlig uten vesentlig ulempe for passasjerene. Det finnes smartere måter å gjøre dette på enn å holde stengt hele driftsdøgnet. De som kjøpte systemet, tenkte kanskje annerledes, sier han.

Hvis sperringene skulle bli tatt i bruk på ti stasjoner fra morgen til kveld ville det av sikkerhetshensyn kreve mellom 40 og 50 ansatte, noe som ville koste 20 millioner kroner årlig.

Les også: Ingen ny dato for Flexus | Flexus i strid med personvernloven | Flexus under lupen

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Du kan også følge NRK Østlandssendingen på Facebook og Twitter .

(NTB)