NAV-logo - Kvinnen sier hun gjerne skulle ha stanset svindelen tidligere, men at familien presset henne til å fortsette. - Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Kvinnen sier hun gjerne skulle ha stanset svindelen tidligere, men at familien presset henne til å fortsette.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Svindlet Nav for 1,1 millioner

En 37 år gammel kvinne fra Oslo er dømt til fengsel i ti måneder for å ha svindlet Nav for over 1,1 millioner kroner.

Svindelen pågikk i 14 år, og dreide seg om ulike trygdeytelser for to barn som var fiktive.

Ved siden av fengselsstraffen på ti måneder, fire av dem betinget, er hun dømt til å betale hele beløpet på 1.153.000 kroner tilbake til Nav, skriver Dagbladet.

Angrer på svindel

Oslo tingrett fant det formildende at kvinnen bare var 17 år gammel da trygdesvindelen med fiktive barn ble planlagt.

Retten legger til grunn at kvinnen ble trukket inn i bedrageriet av rommiljøet, som hun er oppvokst i.

Selv har hun forklart at hun angrer på bedrageriet, og at hun gjerne skulle ha avsluttet trygdesvindelen på et tidligere tidspunkt, men at familien presset henne til å fortsette.

(NTB)

Siste videoer

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.