NAV-logo - Kvinnen sier hun gjerne skulle ha stanset svindelen tidligere, men at familien presset henne til å fortsette. - Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Kvinnen sier hun gjerne skulle ha stanset svindelen tidligere, men at familien presset henne til å fortsette.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Svindlet Nav for 1,1 millioner

En 37 år gammel kvinne fra Oslo er dømt til fengsel i ti måneder for å ha svindlet Nav for over 1,1 millioner kroner.

Svindelen pågikk i 14 år, og dreide seg om ulike trygdeytelser for to barn som var fiktive.

Ved siden av fengselsstraffen på ti måneder, fire av dem betinget, er hun dømt til å betale hele beløpet på 1.153.000 kroner tilbake til Nav, skriver Dagbladet.

Angrer på svindel

Oslo tingrett fant det formildende at kvinnen bare var 17 år gammel da trygdesvindelen med fiktive barn ble planlagt.

Retten legger til grunn at kvinnen ble trukket inn i bedrageriet av rommiljøet, som hun er oppvokst i.

Selv har hun forklart at hun angrer på bedrageriet, og at hun gjerne skulle ha avsluttet trygdesvindelen på et tidligere tidspunkt, men at familien presset henne til å fortsette.

(NTB)

Siste videoer

Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.
Når du går langs Sagelva i Skedsmo, kan du nå lære om gamle dager og Strømmens lokalhistorie via mobiltelefonen. Og de man skal takke for det er nesten 600 elever ved Skjetten skole.