Somalisk miljø kritisk

Representanter for det somaliske miljøet vender tommelen ned til flere av regjeringens strakstiltak mot kjønnslemlesting.

 

Bashe Musse i Somalisk Nettverk reagerer særlig på at SEIF(Selvhjelp for innvandrere og flyktninger) skal drive den døgnbemannede telefonen med informasjon og rettledning om kjønnslemlestelse.

- Det er oppsiktsvekkende at den døgnbemannede telefonen skal drives av SEIF. De har ikke særlig stor legitimitet blant somaliere og har liten kontakt med miljøene dette gjelder, hevder Musse ovenfor NTB.

Også beslutningen om å ha en informasjonsstand på Gardermoen får tommelen ned fra de somaliske representantene.

Nettverk viktigst

- Jeg har ikke noen tro på at informasjonskampanjer på Gardermoen vil hjelpe, sier somaliske Zainab Hashi, som overvar regjeringens pressekonferanse fredag.

Hun sier at man i det somaliske miljøet bryr seg mer om muntlig enn skriftlig informasjon.

- Det viktigste for å hindre kjønnslemlestelse av unge kvinnerer er å bygge nettverk med blant annet skole og helsesøster i nærmiljøet. Informasjon og kommunikasjon er det viktigste, sier Hashi.

Ifølge Hashi fikk det somaliske miljøet sjokk da det ble kjent at minst 185 norsk-somaliske jenter er kjønnslemlestet de siste tre årene.

- Vi ble sjokkert over at det gjaldt så mange, sier hun.

(NTB)

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.