Somalisk miljø kritisk

Representanter for det somaliske miljøet vender tommelen ned til flere av regjeringens strakstiltak mot kjønnslemlesting.

 

Bashe Musse i Somalisk Nettverk reagerer særlig på at SEIF(Selvhjelp for innvandrere og flyktninger) skal drive den døgnbemannede telefonen med informasjon og rettledning om kjønnslemlestelse.

- Det er oppsiktsvekkende at den døgnbemannede telefonen skal drives av SEIF. De har ikke særlig stor legitimitet blant somaliere og har liten kontakt med miljøene dette gjelder, hevder Musse ovenfor NTB.

Også beslutningen om å ha en informasjonsstand på Gardermoen får tommelen ned fra de somaliske representantene.

Nettverk viktigst

- Jeg har ikke noen tro på at informasjonskampanjer på Gardermoen vil hjelpe, sier somaliske Zainab Hashi, som overvar regjeringens pressekonferanse fredag.

Hun sier at man i det somaliske miljøet bryr seg mer om muntlig enn skriftlig informasjon.

- Det viktigste for å hindre kjønnslemlestelse av unge kvinnerer er å bygge nettverk med blant annet skole og helsesøster i nærmiljøet. Informasjon og kommunikasjon er det viktigste, sier Hashi.

Ifølge Hashi fikk det somaliske miljøet sjokk da det ble kjent at minst 185 norsk-somaliske jenter er kjønnslemlestet de siste tre årene.

- Vi ble sjokkert over at det gjaldt så mange, sier hun.

(NTB)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".