Solveig Kringlebotn – 22. august

Solveig Kringlebotn er ute med soloplate kalt "Solveigs Sang". Her er Grieg-sanger som nettopp Solveigs sang, Ved Rondane og Våren.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

  •  Hør Lang lunsj med Solveig Kringlebotn.  
  • Alle lunsjgjestene
  • Lunsjgjester K

Perler fra den norske sangskatten hun mener er alt for lite brukt i våre dager, og som dagens unge generasjon har for lite forhold til. Selv er Solveig Kringlebotn flasket opp med Griegs sanger, gjennom sangundervisningen.

Nå vil hun dele dem med sin egen generasjon og de som kommer etter henne. Her er også noen sanger av Ludvig Irgens-Jensen, blant annet "Altar" som ble smuglet til Sverige og spilt for de norske styrkene i Sverige under krigen.

Til høsten står Kringlebotn på scenen på Metropolitan-operaen i New York, der hun skal ha to hovedroller. I dag er hun lunsjgjest hos programleder Marianne Siebke.

Siste videoer

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.