Solveig Kringlebotn – 22. august

Solveig Kringlebotn er ute med soloplate kalt "Solveigs Sang". Her er Grieg-sanger som nettopp Solveigs sang, Ved Rondane og Våren.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

  •  Hør Lang lunsj med Solveig Kringlebotn.  
  • Alle lunsjgjestene
  • Lunsjgjester K

Perler fra den norske sangskatten hun mener er alt for lite brukt i våre dager, og som dagens unge generasjon har for lite forhold til. Selv er Solveig Kringlebotn flasket opp med Griegs sanger, gjennom sangundervisningen.

Nå vil hun dele dem med sin egen generasjon og de som kommer etter henne. Her er også noen sanger av Ludvig Irgens-Jensen, blant annet "Altar" som ble smuglet til Sverige og spilt for de norske styrkene i Sverige under krigen.

Til høsten står Kringlebotn på scenen på Metropolitan-operaen i New York, der hun skal ha to hovedroller. I dag er hun lunsjgjest hos programleder Marianne Siebke.

Siste videoer

Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.