Skyteepisode i Ås - Politiet i Follo leter fortsatt etter motiv for skyteepisoden i Ås. - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Politiet i Follo leter fortsatt etter motiv for skyteepisoden i Ås.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Skuddoffer i Ås har vært meddommer

Mannen som ble skutt ned på togstasjonen i Ås forrige
uke, har vært meddommer i ti straffesaker de siste fire årene.

Den 66 år gamle mannen har vært meddommer i Follo tingrett, og i flere av sakene har den tiltalte risikert mer enn seks års fengsel, skriver VG.

– Vi har ikke låst oss til noe bestemt motiv. Det er naturlig å etterforske i alle retninger der man kan tenke seg et motiv, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt til avisen.

I forkant av skytingen forrige onsdag hadde offeret en kort samtale med den ukjente gjerningsmannen, men 66-åringen oppfattet ikke samtalen som truende.

66-åringen var en kjent lokalpolitiker, men det er ikke noe politiet knytter til hendelsen.

Offentliggjorde bilder av antatt gjerningsmann

Torsdag gikk politiet i Follo ut med overvåkingsbilder av den de mener er gjerningsmannen.

Foreløpig er det kommet inn færre tips enn de hadde håpet på. Mannen hadde parkert bilen på Ås stasjon om morgenen onsdag 25. april, men ett av dekkene på bilen var punktert da han og kona kom tilbake i 18-tiden.

– Teknikere legger frem at det ikke er et uhell som har ført til punkteringen. Vi vet ikke om det er en sammenheng med skytingen, men vi vil undersøke den muligheten, sier Stavang til VG.

Det var da mannen kom for å hente bilen et par timer senere, at han ble skutt i ryggen.

66-åringen ble operert på Ullevål sykehus. Skadene er alvorlige, men det ble tidlig klart at han var utenfor livsfare.

(NTB)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".