Skyteepisode i Ås - Politiet i Follo leter fortsatt etter motiv for skyteepisoden i Ås. - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Politiet i Follo leter fortsatt etter motiv for skyteepisoden i Ås.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Skuddoffer i Ås har vært meddommer

Mannen som ble skutt ned på togstasjonen i Ås forrige
uke, har vært meddommer i ti straffesaker de siste fire årene.

Den 66 år gamle mannen har vært meddommer i Follo tingrett, og i flere av sakene har den tiltalte risikert mer enn seks års fengsel, skriver VG.

– Vi har ikke låst oss til noe bestemt motiv. Det er naturlig å etterforske i alle retninger der man kan tenke seg et motiv, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt til avisen.

I forkant av skytingen forrige onsdag hadde offeret en kort samtale med den ukjente gjerningsmannen, men 66-åringen oppfattet ikke samtalen som truende.

66-åringen var en kjent lokalpolitiker, men det er ikke noe politiet knytter til hendelsen.

Offentliggjorde bilder av antatt gjerningsmann

Torsdag gikk politiet i Follo ut med overvåkingsbilder av den de mener er gjerningsmannen.

Foreløpig er det kommet inn færre tips enn de hadde håpet på. Mannen hadde parkert bilen på Ås stasjon om morgenen onsdag 25. april, men ett av dekkene på bilen var punktert da han og kona kom tilbake i 18-tiden.

– Teknikere legger frem at det ikke er et uhell som har ført til punkteringen. Vi vet ikke om det er en sammenheng med skytingen, men vi vil undersøke den muligheten, sier Stavang til VG.

Det var da mannen kom for å hente bilen et par timer senere, at han ble skutt i ryggen.

66-åringen ble operert på Ullevål sykehus. Skadene er alvorlige, men det ble tidlig klart at han var utenfor livsfare.

(NTB)

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.