Sivje Schjærven - 44 år gamle Sivje Schjærven ble drept på Ulvøya i Oslo på søndag.Schjærven Reklamebyrå

44 år gamle Sivje Schjærven ble drept på Ulvøya i Oslo på søndag.

Foto: Schjærven Reklamebyrå

Sivje Schjærven ble funnet drept på Ulvøya

44 år gamle Sivje Schjærven som ble funnet drept på Ulvøya søndag, var en suksessfull person i næringslivet.

Ifølge en pressemelding fra politiet mandag, ble det bekreftet at det var samboerparet som bodde på adressen på Ulvøya som ble funnet døde søndag.

Politi og kriminalteknikarar arbeidde langt utover kvelden søndag. - Politi og kriminalteknikere arbeidet langt utover kvelden søndag. - Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Politi og kriminalteknikere arbeidet langt utover kvelden søndag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger politiets teori om at hun ble drept. Foreløpig ønsker vi ikke å si noe om dødsårsaken, sier fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser Grete Lien Metlid.

Flere styreverv

Schjærven hadde flere styreverv i næringslivet, og var registrert med flere millioner kroner i formue.

Som medeier i et av Norges største reklamebyrå, Schjærven reklamebyrå, var hun høyt respektert av sine kolleger.

– Sivje var en helt unik person. Gjennom sin generøse personlighet var hun en sosial drivkraft og et naturlig midtpunkt for alle som jobbet hos oss. Men, fremfor alt var hun en fantastisk mor, datter og søster. Hun vil bli dypt savnet av alle venner og kolleger i Schjærven, sier reklamebyrået i en felles uttalelse.

– Drap og selvdrap

Politiet holder fast ved teorien om at det dreier seg om drap og selvdrap.

– Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om motiv og når hendelsene har skjedd. Dette er for øvrig sentralt i den nå pågående etterforskningen, sier Metlid.

Politiet fikk melding om dødsfallene i Oslo klokka 12.15 søndag.

– Vi etterforsker saken som et mulig drap og selvdrap, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid på en presseskonferanse søndag kveld.

Familien meldte fra

Det skal ha vært familien som hadde kontaktet politiet etter at de ikke hadde fått kontakt med samboerparet på flere dager.

Da politiet kom til stedet fant de først en død person. Etter søk i boligen fant de ytterligere en person. Samboerparet er ikke kjent for politet fra tidligere forhold.

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.