Operaen i OsloNRK
Foto: NRK

Sintef må finne marmor-løsning

Sintef må finne en løsning på operaens marmorproblem innen to uker. Det krever Statsbygg.

Statsbygg begynte allerede før sommeren å oppdage at steinen begynte å bli gul, men det var først da de begynte å fjerne beskyttelsesplatene i foajeen for et par uker siden at man så omfanget av misfargingen på marmoren.

Frist på to uker

Nå har Statsbygg gitt den uavhengige forskningsorganisasjonen Sintef en to ukers frist på å finne en løsning på problemet.

Les også: Operaen blir gul

Informasjonsansvarlig i Statsbygg Mette Nordhus sier til Afttenposten at Statsbygg ikke vil gjøre noe som helst før man har fått et svar fra Sintef.

Sintef har tidligere vurdert steinen

Sintef har tidligere utredet valget av stein til det nye opera bygget, for statsbygg. Tilsammen vurderte de ni forskjellige steinsorter.

Den italienske Carrera-marmoren som valget til slutt falt på havnet på en syvendeplass hvis den skulle brukes i taket utendørs, og en åttendeplass hvis de skulle brukes i en horisontal vegg ute. Til innendørs bruk ble marmoren vurdert som den fjerde beste.

Forskerne i Sintef vurderte en brasiliansk granitt som best for operaen.

(Aftenposten)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".