En av de drapssiktede i Sigrid-saken - 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne legges inn for observasjon ved Dikemark.Privat

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne legges inn for observasjon ved Dikemark.

Foto: Privat

Siktet i Sigrid-saken tvangsobserveres

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, skal tvangsobserveres av sakkyndige på Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark sykehus.

Ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett gis politiet anledning til å observere Ålesund-mannen i inntil åtte uker for psykiatrisk vurdering.

– Han sitter fortsatt i varetekt, men vil bli overført i neste uke. De samme vilkårene han har hatt under varetektsfengsling, som for eksempel brev- og besøksforbud, vil gjelde for ham der, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Det er psykiatrispesialistene Kjersti Narud og Andreas Eirik Hamre og nevropsykolog Anne Lill Ørbeck som skal undersøke om 37-åringen er tilregnelig eller ikke. Svaret på dette spørsmålet kan få stor betydning i spørsmålet om den siktede kan finnes
skyldig i drapet eller ikke.

De sakkyndige ber om observasjon på sykehus og ikke i fengselet av flere grunner. Blant annet fordi 37-åringen tidligere har hatt flere diagnoser om personlighetsforstyrrelser og psykoser.

Under observasjonen av ham så langt har de tre sakkyndige sette ulike symptomer hos mannen.

– Vi noterer oss at retten har funnet slik innleggelse nødvendig. Vår klient mener det ikke er nødvendig da han mener han er tilregnelig, sier advokat John Christian Elden, som forsvarer 37-åringen, til VG.

(NTB)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".