En av de drapssiktede i Sigrid-saken - NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 37-åringen har en fortid med psykiske problemer, men ble erklært tilregnelig i 2007. I sommer ble mannen vurdert som psykotisk i forbindelse med en trusselsak.Privat

NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 37-åringen har en fortid med psykiske problemer, men ble erklært tilregnelig i 2007. I sommer ble mannen vurdert som psykotisk i forbindelse med en trusselsak.

Foto: Privat

– Sakkyndige vil se Sigrid-siktet på psykiatrisk sykehus

De sakkyndige har bedt om at den siktede 37-åringen i Sigrid-saken skal observeres på psykiatrisk sykehus og ikke i fengsel.

Sigrid Giskegjerde Schjetne - DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag 5. august og ble funnet i et skogholt på Kolbotn mandag 3. september. - Foto: Privat / NTB scanpix

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag 5. august og ble funnet i et skogholt på Kolbotn mandag 3. september.

Foto: Privat / NTB scanpix
John Christian Elden utenfor politihuset - FORSVARER: 37-åringen forsvares av John Christian Elden. - Foto: Svein Olsson, NRK /

FORSVARER: 37-åringen forsvares av John Christian Elden.

Foto: Svein Olsson, NRK

Det opplyser mannens forsvarer John Christian Elden i en sms til NRK.no.

Det er spesialistene i psykiatri Andreas Eirik Hamnes og Kjersti Narud sammen med nevropsykolog Anne Lill Ørbeck som undersøker 37-åringen.

Etter det NRK kjenner til, startet observasjonen i fengselet, men de ønsker nå å få ham innlagt på psykiatrisk.

– De mener han må utredes på psykiatrisk under døgnobservasjon, skriver Elden i en sms til NRK.no.

Retten har bedt om forsvarets syn på dette innen mandag.

– Vi skal diskutere dette med klienten, opplyser Elden.

Frist til 31. januar

Politiadvokat Cecilie Gulnes vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

– De sakkyndige har en frist til 31. januar. De er oppnevnt av retten, og jeg vil ikke kommentere enkeltheter i deres arbeid, uttaler Gulnes til NRK.no.

På en pressekonferanse i september, regnet Gulnes med at arbeidet ville være avsluttet før jul.

– Det er en omfattende sak å sette seg inn i, bemerker Gulnes.

NRK har ikke lykkes i få en kommentar fra de tre sakkyndige.

Oslo fengsel var for dårlig

37-åringen fra Ålesund ble nylig flyttet fra Oslo fengsel til Halden fengsel fordi forholdene i Oslo ikke var optimale. Drapsetterforskerne mente fengselet ikke klarte å oppfylle vilkårene for varetektsfengsling.

Politiet fikk 15. november medhold i at 37-åringen skal sitte varetektsfengslet i fullstendig isolasjon med brev-, medie- og besøksforbud i to nye uker.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politiet søker i Kolbotn - HER BLE HUN FUNNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet i dette skogholtet på Kolbotn. - Foto: Svein Olsson, NRK /

HER BLE HUN FUNNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet i dette skogholtet på Kolbotn.

Foto: Svein Olsson, NRK

Stemmer i hodet

Ifølge Dagsavisen går det fram av en 23 sider lang rettspsykiatrisk erklæring fra 2007 at mannen i over ti år hadde vært plaget av stemmer i hodet, og at stemmene hadde kommandert ham til å gå ut og drepe eller slå ned tilfeldige personer.

Rapporten ble laget i forbindelse med rettssaken der mannen ble dømt for å ha slått en kvinne med slegge eller jernstang i hodet.

De to rettspsykiaterne konkluderte den gang med at den nå drapssiktede sunnmøringen hadde en dyssosial, emosjonell personlighetsforstyrrelse og panikklidelse, men at han ikke var psykotisk eller utilregnelig.

Dommen ble satt til to års fengsel, noe mange politikere i dag har reagert på og ment var en altfor lav straff for så grov vold.

Ifølge VG ble mannen i sommer vurdert psykotisk i forbindelse med en trusselsak.

Les mer: Alt om Sigrid-saken

barnehagen - Ved Østensjø Kanvas-barnehage lå de siste sporene etter Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Foto: Svein Olsson/privat /

Ved Østensjø Kanvas-barnehage lå de siste sporene etter Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Foto: Svein Olsson/privat

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.