T-bane - Foto: Lorentz Berg / NRK
Foto: Lorentz Berg / NRK

Ruter slakter Tryvannsbanen

Skal en slik bane lønne seg, vil billetten koste minst 1.500 kroner, ifølge Ruters beregninger.

Å legge skinner de 1,4 kilometerne fra Frognerseteren til Tryvann har lenge vært et ønske fra Oslos politikere og fra Tryvann Vinterpark. Der er det parkeringskaos på gode utfartsdager.

Idéen om å forlenge Holmenkollbanen til Tryvann blir regelrett slaktet av kollektivselskapet Ruter.

For dårlig på hverdager

Ifølge Ruter er trafikkgrunnlaget på hverdager altfor dårlig. En Tryvannsbane er så ulønnsom at den vil kreve et tilskudd på minst 1.500 kroner pr. reise, ifølge kollektivselskapets utredning om Holmenkollbanens framtid.

At baneforlengelsen i utgangspunktet er et gigantisk tapsprosjekt, har politikerne skjønt lenge. Derfor har bystyret bedt om at det blir vurdert nye helårsaktiviteter i området som både kan bedre trafikkgrunnlaget og subsidiere banen med private midler.

Også her heller Ruter kaldt vann i blodet på politikerne. Som en illustrasjon skriver selskapet at det i så fall må bygges et hotell med 400 rom der hvert rom garanterer for 100 kroner døgnet i baneavgift.

150 millioner kroner

Å få bygd noe slikt innenfor markagrensa er ikke særlig realistisk.

Selve byggingen av banen er kostnadsberegnet til 150 millioner kroner. Det årlige tilskuddsbehovet er anslått til 15-16 millioner.

Utredningen fra Ruter er oversendt samferdselsbyråd Peter N. Myhre, men hverken Ruter eller Myhre vil la seg intervjue før byrådet har lagt saken fram for bystyret.

Les mer om Tryvann og kollektivtrafikk i Oslo:

Siste ski-sjansen i vinterparken!

Arctic Challenge ut av Oslo?

Sammen for Wyller

Vil ha snøbrett-VM til Oslo

T-bane eller trikk til Kollen?

Vil ha bedre nattbusstilbud i Oslo

Belønnes for kollektivsatsing

(NRK)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".