Politiet vil ikke be om videre varetektsfengsling av 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken.

Politiet opplyste i dag at 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken, løslates på torsdag. Politiet vil be om videre varetektsfengsling for den medsiktede 37-åringen.

Politiet løslater 64-åringen

Politiet vil ikke be om videre varetektsfengsling av 64-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Både 64-åringen og en 37-årig mann har frem til nå sittet varetektsfengslet, siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Når fengslingsperioden for de to går ut på torsdag denne uken, har politiet besluttet at 64-åringen skal løslates, men siktelsen mot ham opprettholdes.

For den medsiktede 37-åringen vil politet be om videre varetekt med restriksjoner.

– Bevisene ikke styrket mot 64-åringen, men mot 37-åringen

– Bakgrunnen for løslatelsen er en helhetsvurdering av bevisbildet og av det som er kommet frem i etterforskningen så langt, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

– Vi har gjennomført omfattende avhør med 64-åringen og har fått sjekket ut mye av det han har sagt.

Gulnes legger til at 64-åringen ikke er tatt i noen løgner.

– Bevisene i saken er ikke styrket mot 64-åringen. Vi har ikke fått noen prøvesvar som knytter 64-åringen til Sigrid eller til drapshandlingen, sier Gulnes.

– Mistanken mot ham bygger i hovedsak på at han kan knyttes til stedet hvor Sigrid ble funnet, og også til andre adresser og til enkelte funn som er gjort i saken. Men etterforskningen som har pågått siden han ble pågrepet, har ikke styrket den tilknytningen på noen måte.

Politiet mener derimot bevisene er styrket mot 37-åringen.

– Vi har fått svar på noen av prøvene som er sendt inn, og vi har fått svar som vi mener styrker mistanken mot ham, men jeg kan ikke gå i detalj på hva det er, sier Gulnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

siktede - De to mennene, en 37-åring og en 64-åring, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har vært fengslet siden de ble pågrepet 3. september.

De to mennene, en 37-åring og en 64-åring, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har vært fengslet siden de ble pågrepet 3. september.

Etterforskningen ikke ferdig før til sommeren

Hun legger til at politiet regner med at etterforskningen i Sigrid-saken vil pågå frem mot sommeren.

– Det er så mye materiale i denne saken. Det er en stor sak som er veldig tidkrevende, sier Gulnes.

Politiet har gjennomført omfattende kriminaltekniske undersøkelser og en rekke ransakinger på i flere bygg og biler.

– Vi ser for oss at de kriminaltekniske undersøkelsene vil være ferdigstilt på nyåret. det er først da vi kan gjøre opp en nærmere status i etterforskningen. Når det gjelder etterforskningen som sådan, ser vi for oss at den kommer til å pågå frem mot sommeren, sier politiadvokaten.

Politiet vil fortsatt være tilbakeholdne med detaljer.

– Det skyldes at det er en rekke ubesvarte spørsmål i saken fremdeles. Det gikk lang tid før Sigrid ble funnet, og hun ble funnet et helt annet sted enn der hun forsvant. Det er mange store spørsmål som vi leter etter svar på, sier Gulnes.

De to mennene ble pågrepet på Kolbotn i Oppegård mandag 3. september. De ble pågrepet i 64-åringens verksted, som også 37-åringen har disponert.

Etter pågripelsenefant politiet samme kveld Sigrid drept. Hun lå delvis tildekket i et skogholt rett ved verkstedet. Hun hadde da vært savnet i en måned.

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget