Politiet vil ikke be om videre varetektsfengsling av 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken.

Politiet opplyste i dag at 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken, løslates på torsdag. Politiet vil be om videre varetektsfengsling for den medsiktede 37-åringen.

Politiet løslater 64-åringen

Politiet vil ikke be om videre varetektsfengsling av 64-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Både 64-åringen og en 37-årig mann har frem til nå sittet varetektsfengslet, siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Når fengslingsperioden for de to går ut på torsdag denne uken, har politiet besluttet at 64-åringen skal løslates, men siktelsen mot ham opprettholdes.

For den medsiktede 37-åringen vil politet be om videre varetekt med restriksjoner.

– Bevisene ikke styrket mot 64-åringen, men mot 37-åringen

– Bakgrunnen for løslatelsen er en helhetsvurdering av bevisbildet og av det som er kommet frem i etterforskningen så langt, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

– Vi har gjennomført omfattende avhør med 64-åringen og har fått sjekket ut mye av det han har sagt.

Gulnes legger til at 64-åringen ikke er tatt i noen løgner.

– Bevisene i saken er ikke styrket mot 64-åringen. Vi har ikke fått noen prøvesvar som knytter 64-åringen til Sigrid eller til drapshandlingen, sier Gulnes.

– Mistanken mot ham bygger i hovedsak på at han kan knyttes til stedet hvor Sigrid ble funnet, og også til andre adresser og til enkelte funn som er gjort i saken. Men etterforskningen som har pågått siden han ble pågrepet, har ikke styrket den tilknytningen på noen måte.

Politiet mener derimot bevisene er styrket mot 37-åringen.

– Vi har fått svar på noen av prøvene som er sendt inn, og vi har fått svar som vi mener styrker mistanken mot ham, men jeg kan ikke gå i detalj på hva det er, sier Gulnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

siktede - De to mennene, en 37-åring og en 64-åring, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har vært fengslet siden de ble pågrepet 3. september.

De to mennene, en 37-åring og en 64-åring, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har vært fengslet siden de ble pågrepet 3. september.

Etterforskningen ikke ferdig før til sommeren

Hun legger til at politiet regner med at etterforskningen i Sigrid-saken vil pågå frem mot sommeren.

– Det er så mye materiale i denne saken. Det er en stor sak som er veldig tidkrevende, sier Gulnes.

Politiet har gjennomført omfattende kriminaltekniske undersøkelser og en rekke ransakinger på i flere bygg og biler.

– Vi ser for oss at de kriminaltekniske undersøkelsene vil være ferdigstilt på nyåret. det er først da vi kan gjøre opp en nærmere status i etterforskningen. Når det gjelder etterforskningen som sådan, ser vi for oss at den kommer til å pågå frem mot sommeren, sier politiadvokaten.

Politiet vil fortsatt være tilbakeholdne med detaljer.

– Det skyldes at det er en rekke ubesvarte spørsmål i saken fremdeles. Det gikk lang tid før Sigrid ble funnet, og hun ble funnet et helt annet sted enn der hun forsvant. Det er mange store spørsmål som vi leter etter svar på, sier Gulnes.

De to mennene ble pågrepet på Kolbotn i Oppegård mandag 3. september. De ble pågrepet i 64-åringens verksted, som også 37-åringen har disponert.

Etter pågripelsenefant politiet samme kveld Sigrid drept. Hun lå delvis tildekket i et skogholt rett ved verkstedet. Hun hadde da vært savnet i en måned.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.