Pågrepet etter ran av pengetransport

Romerike politidistrikt har pågrepet personer i forbindelse med væpnet ran av en pengetransport i Skedsmo i oktober i fjor.

Politiet i Romerike pågrep onsdag fire personer som er siktet for ranet av NOKAS’ pengetransport på Skedsmo.

Det var i oktober i fjor at ranerne fikk med seg i overkant av ti millioner kroner fra banktransporten. Ikledd finlandshetter og mørke kjeledresser truet de fire gjerningsmennene to vektere på Skedsmo senter.

Bildene som politiet tidligere gikk ut med viser at vekterne som kjørte verditransporten ble lagt i bakken og fikk hendene bundet på ryggen.

Sikkerhetsrutinene svikter

Ifølge politiet sviktet flere sikkerhetsrutiner da ranerne slo til mot vekterne fra NOKAS som skulle fylle en minibank med penger. Blant annet manglet pengekoffertene ranerne fikk med peileutstyr slik at de kan spores opp.

I januar ble en av vekterne som jobbet under ranet siktet i saken. Politiet trakk senere siktelsen, og sjekket han ut av saken.

– Vektere pågrepet

Ifølge Dagbladet ble gjerningsmennene pågrepet da store politistyrker slo til mot flere adresser på Østlandet, og to av de pågrepne skal være vektere som har jobbet med pengetransporter.

Gjennombruddet skjedde ifølge avisen etter at politiet i måneder hadde jobbet for å spore opp fluktbilen fra ranet, en rød Audi A6. Til slutt skal bilen ha blitt funnet på et verksted i Oslo.

Romerike politidistrikt holder i ettermiddag en pressekonferanse i forbindelse med pågripelsen.

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".