Pågrepet etter ran av pengetransport

Romerike politidistrikt har pågrepet personer i forbindelse med væpnet ran av en pengetransport i Skedsmo i oktober i fjor.

Politiet i Romerike pågrep onsdag fire personer som er siktet for ranet av NOKAS’ pengetransport på Skedsmo.

Det var i oktober i fjor at ranerne fikk med seg i overkant av ti millioner kroner fra banktransporten. Ikledd finlandshetter og mørke kjeledresser truet de fire gjerningsmennene to vektere på Skedsmo senter.

Bildene som politiet tidligere gikk ut med viser at vekterne som kjørte verditransporten ble lagt i bakken og fikk hendene bundet på ryggen.

Sikkerhetsrutinene svikter

Ifølge politiet sviktet flere sikkerhetsrutiner da ranerne slo til mot vekterne fra NOKAS som skulle fylle en minibank med penger. Blant annet manglet pengekoffertene ranerne fikk med peileutstyr slik at de kan spores opp.

I januar ble en av vekterne som jobbet under ranet siktet i saken. Politiet trakk senere siktelsen, og sjekket han ut av saken.

– Vektere pågrepet

Ifølge Dagbladet ble gjerningsmennene pågrepet da store politistyrker slo til mot flere adresser på Østlandet, og to av de pågrepne skal være vektere som har jobbet med pengetransporter.

Gjennombruddet skjedde ifølge avisen etter at politiet i måneder hadde jobbet for å spore opp fluktbilen fra ranet, en rød Audi A6. Til slutt skal bilen ha blitt funnet på et verksted i Oslo.

Romerike politidistrikt holder i ettermiddag en pressekonferanse i forbindelse med pågripelsen.

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.