Sverre M. Fjellstad - Foto: Maria Myrvoll / NRK
Foto: Maria Myrvoll / NRK

På tur med Sverre M.

Få kjenner dyrelivet i Østmarka så godt som Sverre M. Fjellstad. Vår reporter Maria Myrvoll tok på vinterklærne og ble med Fjellstad på tur.

På tur på bløt snø mellom høye trær med hele Norges zoolog, dyrefotograf og naturforfatter håpet Maria at noe av Markas dyreliv skulle åpenbare seg underveis.

Men det var lite å se på vei inn til Even Saugstad på Sandbakken.

Sandbakken i Østmarka - Foto: Maria Myrvoll / NRK
Foto: Maria Myrvoll / NRK

- Når vi går og prater, og når vi går på en vei, så har vi ikke de samme muligheter som vi ville hatt ute i terrenget på smale stier og tråkk. Men hvis vi bruker øynene godt, ser vi jo spor på begge sider av veien, forklarer Fjellstad.

Gode råd

Han mener det viktigste når man ser etter dyr i skogen, er å ha tankene med seg. Selv går han ofte i fella og lar tankene fly.

- Feilen er at jeg av og til har tankene langt borte, og da opplever jeg ofte at jeg har gått glipp av noe vesentlig, sier han.

Oppsummert har Fjellstad tre gode råd til dem som har lyst til å gå på dyrejakt i Oslomarka:

  1. Velg smale stier og tråkk fremfor de store skogsveiene!
  2. Vær stille som mus!
  3. La ikke kroppen gå fra hodet eller hodet gå fra kroppen!

Lykke til!

Sverre M. Fjellstad - Foto: Maria Myrvoll / NRK
Foto: Maria Myrvoll / NRK

Siste videoer

Design er ikke bare unike møbler og stilige boliger. I utstillingen Lev vel på Norsk Design- og Arkitektursenter kan du se hvordan lure designløsninger også kan gjøre hverdagen din grønnere.
De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.