Video Holmenkollen må ta grep - SV vil ikke ha OL til Oslo og Holmenkollen. - Foto: Nyhetsspiller /

SV vil ikke ha OL til Oslo og Holmenkollen.

Foto: Nyhetsspiller

Oslo SV vil ikke ha OL i hovedstaden

Oslo SVs representantskap vedtok tirsdag kveld å si nei til at Oslo skal søke om vinter-OL i 2022.

Marianne Borgen - Marianne Borgen. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marianne Borgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Ingvild Reymert fra Norsk Studentunion - Ingvild Reymert. - Foto: Silje Hagen, NRK /

Ingvild Reymert.

Foto: Silje Hagen, NRK

De vil prioritere skole og velferd framfor olympiske vinterleker.

«Kommunen kan ikke bruke pengene to ganger. Alt vi bruker på OL-festen gir mindre penger til bl.a. skole og velferd. Et sosialistisk parti bør først og fremst prioritere velferd», heter det i en uttalelse.

– Vi ønsker ikke at det skal brukes titalls milliarder kroner av offentlige budsjetter til et OL som i stor grad vil bli styrt av IOC sine krav, sier Marianne Borgen, som er SVs gruppeleder i bystyret til NRK.

– Tiår med OL-bakrus

Oslo arrangerte vinter-OL i 1952. Da Norge arrangerte OL i 1994 var Lillehammer arrangør. Sist uke bestemte byrådet i Oslo seg for å lage en søknad om å få OL til Oslo . Dette vil ikke SV være med på.

– Kostnadene for selve OL vil fort ligge på over 20 milliarder kroner. Det er like mye som fem operahus, ti Ski-VM og dobbelt så mye som vi bruker på drift og investeringer i jernbane i året. Og trolig vil kostnadene bli høyere. Dette må tas fra penger som vi i dag bruker på en bedre skole, et godt helsetilbud og flere sykehusplasser, sier Ingvild Reymert, nestleder i SVs bystyregruppe til NTB.

– Altså, dette betyr et par år med OL-vorspiel, et par uker med OL-rus og mange tiår med bakrus.

(NRK/NTB)

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.