Video Holmenkollen må ta grep - SV vil ikke ha OL til Oslo og Holmenkollen. - Foto: Nyhetsspiller /

SV vil ikke ha OL til Oslo og Holmenkollen.

Foto: Nyhetsspiller

Oslo SV vil ikke ha OL i hovedstaden

Oslo SVs representantskap vedtok tirsdag kveld å si nei til at Oslo skal søke om vinter-OL i 2022.

Marianne Borgen - Marianne Borgen. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marianne Borgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Ingvild Reymert fra Norsk Studentunion - Ingvild Reymert. - Foto: Silje Hagen, NRK /

Ingvild Reymert.

Foto: Silje Hagen, NRK

De vil prioritere skole og velferd framfor olympiske vinterleker.

«Kommunen kan ikke bruke pengene to ganger. Alt vi bruker på OL-festen gir mindre penger til bl.a. skole og velferd. Et sosialistisk parti bør først og fremst prioritere velferd», heter det i en uttalelse.

– Vi ønsker ikke at det skal brukes titalls milliarder kroner av offentlige budsjetter til et OL som i stor grad vil bli styrt av IOC sine krav, sier Marianne Borgen, som er SVs gruppeleder i bystyret til NRK.

– Tiår med OL-bakrus

Oslo arrangerte vinter-OL i 1952. Da Norge arrangerte OL i 1994 var Lillehammer arrangør. Sist uke bestemte byrådet i Oslo seg for å lage en søknad om å få OL til Oslo . Dette vil ikke SV være med på.

– Kostnadene for selve OL vil fort ligge på over 20 milliarder kroner. Det er like mye som fem operahus, ti Ski-VM og dobbelt så mye som vi bruker på drift og investeringer i jernbane i året. Og trolig vil kostnadene bli høyere. Dette må tas fra penger som vi i dag bruker på en bedre skole, et godt helsetilbud og flere sykehusplasser, sier Ingvild Reymert, nestleder i SVs bystyregruppe til NTB.

– Altså, dette betyr et par år med OL-vorspiel, et par uker med OL-rus og mange tiår med bakrus.

(NRK/NTB)

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.