Marianne Borgen - Marianne Borgen. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marianne Borgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Ingvild Reymert fra Norsk Studentunion - Ingvild Reymert. - Foto: Silje Hagen, NRK /

Ingvild Reymert.

Foto: Silje Hagen, NRK

De vil prioritere skole og velferd framfor olympiske vinterleker.

«Kommunen kan ikke bruke pengene to ganger. Alt vi bruker på OL-festen gir mindre penger til bl.a. skole og velferd. Et sosialistisk parti bør først og fremst prioritere velferd», heter det i en uttalelse.

– Vi ønsker ikke at det skal brukes titalls milliarder kroner av offentlige budsjetter til et OL som i stor grad vil bli styrt av IOC sine krav, sier Marianne Borgen, som er SVs gruppeleder i bystyret til NRK.

– Tiår med OL-bakrus

Oslo arrangerte vinter-OL i 1952. Da Norge arrangerte OL i 1994 var Lillehammer arrangør. Sist uke bestemte byrådet i Oslo seg for å lage en søknad om å få OL til Oslo . Dette vil ikke SV være med på.

– Kostnadene for selve OL vil fort ligge på over 20 milliarder kroner. Det er like mye som fem operahus, ti Ski-VM og dobbelt så mye som vi bruker på drift og investeringer i jernbane i året. Og trolig vil kostnadene bli høyere. Dette må tas fra penger som vi i dag bruker på en bedre skole, et godt helsetilbud og flere sykehusplasser, sier Ingvild Reymert, nestleder i SVs bystyregruppe til NTB.

– Altså, dette betyr et par år med OL-vorspiel, et par uker med OL-rus og mange tiår med bakrus.