Hopp til innhold

Moren til 13-åringen kontaktet Odin-stiftelsen

Moren som er siktet for omsorgssvikt etter at datteren hennes ble funnet død på nyttårsaften tok kontakt med Odin-stiftelsen i fjor.

Katrine Olsen Gillerdalen

TOK KONTAKT: Kathrine Olsen Gillerdalen bekrefter at hun kjente historien til 13-åringen fra Bærum. Den siktede moren tok kontakt med henne i fjor høst.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Katrine Olsen Gillerdalen opprettet stiftelsen etter at sønnen, Odin Olsen Andersgård, tok livet sitt da han var 13 år.

Stiftelsen jobber med å hjelpe barn og foreldre som har problemer med mobbing. Ifølge Gillerdalen tok moren til den 13 år gamle jenta kontakt med stiftelsen i september i fjor.

– Jeg kan bekrefte at vi kjenner til saken, men har ikke lyst til å kommentere den i detalj på grunn av den taushetsplikten vi er opptatt av. Men dersom det er noe vi kan bidra med, så gjør vi gjerne det, sier Gillerdalen til NRK.

Jenta døde trolig av avmagring, og moren er siktet for grov omsorgssvikt.

–​ Nå er det viktig at etterforskerne får gjort den jobben de skal gjøre uten at alle andre skal ha en formening om hva som har skjedd, sier Gillerdalen.

Unicef blir kontaktet av fortvilte foreldre

NRK har fått bekreftet fra flere ulike kilder at jenta ble mobbet da hun gikk på barneskolen og slet med spiseforstyrrelser.

Allerede første skoledag på ny ungdomsskole i Bærum sendte 13-åringens mor en klage til Fylkesmannen på det psykososiale miljøet på skolen.

Unicef advarer mot at sakene om mobbingen i media, har ført til sterke ytringer i kommentarfelt og sosiale medier. Kommentarer av typen «dra heller og anhold de som har mobbet jenta» og «mobberne tok livet av henne. Nå håper jeg de er stolte av seg selv».

– Det å henge ut noen barn på nett er også mobbing. Det er rett og slett ufyselig. Man gjør det uten å ha noen direkte kjennskap til saken, sier Gillerdalen.

Skal undersøke skolene

Fylkesmannen i Oslo og Akershus har nå opprettet tilsynssak mot de tre skolene jenta har gått på.

Fylkesmannen vil be om dokumentasjon på hvordan skolene har fulgt opp jenta med tanke på kravene i opplæringsloven kapittel 9a, som innebærer at alle elever har rett på et godt psykososialt miljø.

– Vi kommer til å gå gjennom dokumentasjonen før vi vil gjøre stedlig tilsyn og intervjuer. Deretter vil vi oppsummere og skrive en tilsynsrapport, sier utdanningsdirektør hos Fylkesmannen, Grethe Hovde Parr.