Sprøyterom - Foto: Meek, Tore / SCANPIX
Foto: Meek, Tore / SCANPIX

- Meningsløse åpningstider

I fjor høst lovte byrådet å utvide åpningstidene til sprøyterommet i Oslo sentrum. Foreløpig har ingenting skjedd.

Målet var å starte prøveprosjektet 1. mars, men mer enn fire måneder senere er åpningstidene fremdeles de samme.

- Sprøyterommet har helt meningsløse rigide åpningstider, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Arild Knutsen fra Foreningen for en human narkotikapolitikk - Lederen for Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, sier at spøryterom kan redde liv. - Foto: NRK /

Lederen for Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, sier at spøryterom kan redde liv.

Foto: NRK

I dag er sprøyterommet i Storgata i Oslo sentrum åpent fra 09 til 15 hver dag.

Frykter flere overdosedødsfall

– På sprøyterommet kan de redde livet på de som tar overdoser. I tillegg så finnes det rent utstyr som en ikke får noe annet sted, sier Knutsen som frykter flere overdosedødsfall i hovedstaden.

I høst lovte byrådet å utvide åpningstidene til klokka 19.30 fire dager i uka, og prøveprosjektet skulle antakeligvis startes opp 1. mars.

- Sprøyterommet gjør hverdagen litt enklere for en gruppe som har det svært vanskelig og når byrådet har lovet utvidet åpningstider så skal det på plass, sier Toril Berge i Venstre.

Forsinkelser

Årsaken til ventetiden skal være at det tok lengre tid enn antatt å lage nye turnusplaner for de ansatte på sprøyterommet.

- Det viktig at vi ivaretar både de ansattes interesser og brukerne, sier byråd for sosiale tjenester og rusomsorg, Anniken Hauglie fra Høyre.

Hun tror ikke at forsinkelsen vil gå ut over noen brukere og understreker at sprøyterommet vil få utvidede åpningstider fra 1. august.

Les også:

Misfornøyd med avrusningstilbud

Skal diskutere heroin i rusbehandlig

Vil stenge sprøyterom

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".