Må ha ny hoppbakke til ski-VM

Allerede før 1. september må Oslo-politikerne bestemme om det skal bygges ny hoppbakke i Rødkleiva eller et annet sted. Hvis ikke kan Oslo glemme å få ski-VM i 2011.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

  • – Vi må finne en løsning i løpet av sommeren, sier skiforbundet  
  • Holmenkollen/Rødkleiva

Oslo vil gjenskape folkefesten fra ski-VM i 1982 og søke om et nytt verdensmesterskap i 2011. Søknadsfristen er 1. mai, og søker er formelt Norges Skiforbund, sier generalsekretær Kristin Felde:

– I den søknaden må vi garantere at vi stiller til disposisjon de anlegg som det er krav om på søknadstidspunktet i forhold til å gjennomføre et mesterskap. Og det er pr dags dato en stor og en liten bakke.

Generalsekretær i Norges Skiforbund Kristin Felde. Foto: Arvid Støylen/NRK.

Generalsekretær i Norges Skiforbund Kristin Felde. Foto: Arvid Støylen/NRK.

Må være klart i september

I dag har Oslo bare én hoppbakke som kan brukes, nemlig Holmenkollbakken. Hvor en større eller mindre bakke nummer to skal bygges, må inspeksjonsgruppa fra det internasjonale skiforbundet FIS ha svar på når de kommer på besøk i september.

I kveld sier bystyrets samferdsels- og miljøkomité enstemmig ja til å søke om ski-VM. Byrådet ber om fullmakt til å utforme søknaden nærmere.

Ikke aktuelt med Lillehammer

Samtidig vil byrådet utrede en ny storbakke i Rødkleiva med K-punkt på 140 eller 150 meter og omgjøre Holmenkollen til normalbakke. For SV er det om å gjøre at dette ikke oppfattes som et grønt lys for å bygge ut Rødkleiva.

Men å hoppe utenfor byen i 2011, for eksempel på Lillehammer, er ingen løsning, ifølge Skiforbundet.

– Det vi jobber ut i fra er at alle arrangementer skal gå i Oslo, sier Felde.

Siste videoer

Design er ikke bare unike møbler og stilige boliger. I utstillingen Lev vel på Norsk Design- og Arkitektursenter kan du se hvordan lure designløsninger også kan gjøre hverdagen din grønnere.
De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.