Narkosalg ved Akerselva - Østlandssendingen var vitne til fem narkotikasalg på en halv time da de filmet fra en balkong på Grünerløkka tirsdag kveld. - Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Østlandssendingen var vitne til fem narkotikasalg på en halv time da de filmet fra en balkong på Grünerløkka tirsdag kveld.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Kommunale vektere for narkostopp

Naboer nederst på Grünerløkka vil ha kommunale vektere i gatene for å få slutt på det åpenlyse narkotikasalget i området.

Denne sommeren har hasjsalget eksplodert, og omsetningen har flyttet seg fra Akerselva til boligområdene.

- Vanskelig å skjønne at de ikke kan gjøre mer

Naboer mener kommunen bør gjøre jobben politiet ikke har ressurser til.

- De sitter med ansvar for å styre denne byen og at beboerne skal ha det trygt, og det de i det minste burde gjøre er kanskje å ha kommunale vektere hvis vi ikke har politi nok til å passe på oss som bor der, sier styreleder i Torvbakkgata borettslag, Anne Mikkelsen til NRK Østlandssendingen.

Hun sier det er vanskelig å forstå at politiet ikke kan gjøre mere med situasjonen.

- Hvis man bor der så er det vanskelig å skjønne at politiet ikke kan gjøre noe mer enn det de gjør i dag, for det skjer kriminelle handlinger rett utenfor vinduet. Det foregår absolutt hele tiden, det er ulovlig og til sjenanse, så jeg skjønner ikke helt at noen kan stå der og gjøre ulovligheter dag ut og dag inn uten at noen kommer og henter deg.

Fem salg på en halvtime

Vektere - Naboer ønsker å få kommunale vektere for å skremme vekk de som driver med narkotikasalg på Grünerløkka. - Foto: Keilen, Berit / Keilen, Berit

Naboer ønsker å få kommunale vektere for å skremme vekk de som driver med narkotikasalg på Grünerløkka.

Foto: Keilen, Berit / Keilen, Berit

Tirsdag kveld filmet Østlandssendingen fem narkotikatransaksjoner på en halvtime fra en balkong i Nedre gate. To narkotikahunder fant hasj på 13 gjemmesteder i løpet av et kvarter.

Politiet er stadig i området, men pågripelser er ressurskrevende og ender som oftest bare med forelegg. Blant beboerne diskuteres det nå å ta saken i egne hender og patruljere gatene selv, forteller Mikkelsen.

- Det er på tide å begynne å snakke om de konkrete tiltakene. Og siden disse ikke kommer fra de som egentlig burde sette igang konkrete tiltak, så har idéen dukket opp hos beboerne om at vi må ha felles aksjoner.

Vil skremme vekk de som bruker området feil

Mikkelsen liker engasjementet hos beboerne.

- Jeg liker at folk er engasjerte i nærmiljøet sitt og at vi kan gjøre tiltak for å bruke området mer og kanskje skremme vekk de som ikke bruker det på en ordentlig måte. Men jeg kjenner jo at det lugger litt i borgervern-redselen min, og det burde jo myndighetene kjenne på også. Det er jo ikke det vi ønsker, sier hun.

Se video:

Video: Sosialbyråden mener narkoselgerne bør sendes ut av landet så fort de blir pågrepet

Se også:

Video: Åpenlyst narkosalg skremmer beboere på Grünerløkka

(NRK)

Siste videoer

Design er ikke bare unike møbler og stilige boliger. I utstillingen Lev vel på Norsk Design- og Arkitektursenter kan du se hvordan lure designløsninger også kan gjøre hverdagen din grønnere.
De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget