Narkosalg ved Akerselva - Østlandssendingen var vitne til fem narkotikasalg på en halv time da de filmet fra en balkong på Grünerløkka tirsdag kveld. - Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Østlandssendingen var vitne til fem narkotikasalg på en halv time da de filmet fra en balkong på Grünerløkka tirsdag kveld.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Kommunale vektere for narkostopp

Naboer nederst på Grünerløkka vil ha kommunale vektere i gatene for å få slutt på det åpenlyse narkotikasalget i området.

Denne sommeren har hasjsalget eksplodert, og omsetningen har flyttet seg fra Akerselva til boligområdene.

- Vanskelig å skjønne at de ikke kan gjøre mer

Naboer mener kommunen bør gjøre jobben politiet ikke har ressurser til.

- De sitter med ansvar for å styre denne byen og at beboerne skal ha det trygt, og det de i det minste burde gjøre er kanskje å ha kommunale vektere hvis vi ikke har politi nok til å passe på oss som bor der, sier styreleder i Torvbakkgata borettslag, Anne Mikkelsen til NRK Østlandssendingen.

Hun sier det er vanskelig å forstå at politiet ikke kan gjøre mere med situasjonen.

- Hvis man bor der så er det vanskelig å skjønne at politiet ikke kan gjøre noe mer enn det de gjør i dag, for det skjer kriminelle handlinger rett utenfor vinduet. Det foregår absolutt hele tiden, det er ulovlig og til sjenanse, så jeg skjønner ikke helt at noen kan stå der og gjøre ulovligheter dag ut og dag inn uten at noen kommer og henter deg.

Fem salg på en halvtime

Vektere - Naboer ønsker å få kommunale vektere for å skremme vekk de som driver med narkotikasalg på Grünerløkka. - Foto: Keilen, Berit / Keilen, Berit

Naboer ønsker å få kommunale vektere for å skremme vekk de som driver med narkotikasalg på Grünerløkka.

Foto: Keilen, Berit / Keilen, Berit

Tirsdag kveld filmet Østlandssendingen fem narkotikatransaksjoner på en halvtime fra en balkong i Nedre gate. To narkotikahunder fant hasj på 13 gjemmesteder i løpet av et kvarter.

Politiet er stadig i området, men pågripelser er ressurskrevende og ender som oftest bare med forelegg. Blant beboerne diskuteres det nå å ta saken i egne hender og patruljere gatene selv, forteller Mikkelsen.

- Det er på tide å begynne å snakke om de konkrete tiltakene. Og siden disse ikke kommer fra de som egentlig burde sette igang konkrete tiltak, så har idéen dukket opp hos beboerne om at vi må ha felles aksjoner.

Vil skremme vekk de som bruker området feil

Mikkelsen liker engasjementet hos beboerne.

- Jeg liker at folk er engasjerte i nærmiljøet sitt og at vi kan gjøre tiltak for å bruke området mer og kanskje skremme vekk de som ikke bruker det på en ordentlig måte. Men jeg kjenner jo at det lugger litt i borgervern-redselen min, og det burde jo myndighetene kjenne på også. Det er jo ikke det vi ønsker, sier hun.

Se video:

Video: Sosialbyråden mener narkoselgerne bør sendes ut av landet så fort de blir pågrepet

Se også:

Video: Åpenlyst narkosalg skremmer beboere på Grünerløkka

(NRK)

Siste videoer

Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.
Når du går langs Sagelva i Skedsmo, kan du nå lære om gamle dager og Strømmens lokalhistorie via mobiltelefonen. Og de man skal takke for det er nesten 600 elever ved Skjetten skole.