Hopp til innhold

Han er norgesmester i ølbrygging

Jon Sandvik fra Hakadal brygger landets beste porter og stout.

Jon Sandvik

Jon Sandvik har brygget øl i tre år. Denne helgen gikk han til topps i NM i ølbrygging.

Foto: Privat

Denne helga gikk han helt til topps i de to klassene under NM i ølbrygging som ble holdt på Månefisken i Oslo.

Det melder Romerikes Blad.

– Det var helt uventet, sier norgesmesteren selv.

Hemmelige triks

Sandvik startet med ølbrygging som hobby for tre år siden og hadde ikke trodd at han hadde sjanse på topp-plassering i NM da han meldte seg på.

– Jeg fikk litt hakeslepp da jeg vant førsteprisen, sier han fornøyd.

Norgesmesteren deler gjerne noen av sine triks.

– Man må passe på veske- og gjæringstemperaturen og ølet må lagres på rundt null grader i tre måneder før det drikkes, forklarer han.

Hans vinnerøl "Hake's stout" fikk stå i tre og en halv måned før det var klart.

– Da ble det bra. Det er flere faktorer som spiller inn, smak, duft og skum, sier han og vil ikke ut med flere detaljer rundt vinneroppskriften.

Publikumsfavoritt

Ifølge avisen stakk Andreas Hegermann Riis fra Lørenskog av med publikumsprisen for sin øl "Helhvete".

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Twitter .