Eksteriørbilde av Sykehuset Asker og Bærum. - Foto: Foto:STIAN LYSBERG SOLUM / Scanpix
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / Scanpix

Godtar millionbot

Vestre Viken godtar millionboten etter ventelisterotet ved Sykehuset Asker og Bærum.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Millionbot for ventelisterot

Tidligere i desember ble selskapet ilagt en bot på fem millioner kroner av Asker og Bærum politidistrikt. Årsaken er ventelisterotet ved Sykehuset Asker og Bærum.

I januar ble det kjent at pasienter ved kirurgisk avdeling ikke hadde blitt fulgt om som de skulle. Rotet med ventelistene førte til at pasienter ikke ble kalt inn til undersøkelser og kontroller, og datoer for behandlingsfrist var endret.

Betinget bot

Millionboten er gitt betinget med en prøvetid på fem år for å hindre at pasienter skal bli rammet ytterligere.

– Gjennom en prøvetid på fem år ønsker påtalemyndigheten i samarbeid med Statens Helsetilsyn å følge Vestre Viken HFs praksis på dette feltet i fremtiden, sa politiadvokat Knut Skavang ved Asker og Bærum politidistrikt til NRK Østlandssendingen da boten ble ilagt.

Dårlig informasjon

Begrunnelsen for straffen er blant annet at ledende ansatte mellom 2004 og 2010 unnlot å etablere rutiner, slik at pasientene fikk angitt frist for behandling.

Pasienter fikk heller ikke god nok informasjons om rett til behandling, klagerett og rett til fritt sykehusvalg.

– Svært alvorlig

Skavang sa samtidig at botens størrelse reflekterer alvoret i saken.

– Det er svært alvorlig at pasienter som har krav på nødvendig helsehjelp ikke får angitt de fristene som de har krav på etter loven.

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".