Susanne Auke og sjåføren - I 2009 ble Susanne Auke slept under en bil i flere kilometer. Den kvinnelige sjåføren av bilen er frifunnet for uaktsom kjøring.NRK

I 2009 ble Susanne Auke slept under en bil i flere kilometer. Den kvinnelige sjåføren av bilen er frifunnet for uaktsom kjøring.

Foto: NRK

Frifunnet i Auke-saken

Borgarting Lagmannsrett opprettholder frifinnelsen mot den kvinnelige sjåføren som kjørte flere kilometer med Susanne Auke under bilen.

Den kvinnelige sjåføren ble i tingretten dømt til 30 dagers betinget fengsel for brudd på aktsomhetsparagrafen i veitrafikkloven, og kvinnen mistet førerkortet i 1,5.

Men tingretten frikjente kvinnen for uaktsom legemsbeskadigelse, skriver Budstikka.no. Og i dag opprettholdt lagmannsretten frifinnelsen.

Mirakeljenta Susanne Auke fra Røyken var 13 år da ulykken skjedde. Hun ble påkjørt av en lastebil da hun var i ferd med å krysse en vei i Slemmestad i juni 2009. Deretter ble hun sittende fast under en personbil og slept rundt tre kilometer. Hun ble påkjørt da hun syklet på vei hjem fra skolen.

Dommerne i lagmannsretten var torsdag enige om at kvinnen hadde ligget for tett på vogntoget foran, men mente at kvinnen ikke kunne klandres for brudd på straffeloven for uaktsom kjøring.

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget