Susanne Auke og sjåføren - I 2009 ble Susanne Auke slept under en bil i flere kilometer. Den kvinnelige sjåføren av bilen er frifunnet for uaktsom kjøring.NRK

I 2009 ble Susanne Auke slept under en bil i flere kilometer. Den kvinnelige sjåføren av bilen er frifunnet for uaktsom kjøring.

Foto: NRK

Frifunnet i Auke-saken

Borgarting Lagmannsrett opprettholder frifinnelsen mot den kvinnelige sjåføren som kjørte flere kilometer med Susanne Auke under bilen.

Den kvinnelige sjåføren ble i tingretten dømt til 30 dagers betinget fengsel for brudd på aktsomhetsparagrafen i veitrafikkloven, og kvinnen mistet førerkortet i 1,5.

Men tingretten frikjente kvinnen for uaktsom legemsbeskadigelse, skriver Budstikka.no. Og i dag opprettholdt lagmannsretten frifinnelsen.

Mirakeljenta Susanne Auke fra Røyken var 13 år da ulykken skjedde. Hun ble påkjørt av en lastebil da hun var i ferd med å krysse en vei i Slemmestad i juni 2009. Deretter ble hun sittende fast under en personbil og slept rundt tre kilometer. Hun ble påkjørt da hun syklet på vei hjem fra skolen.

Dommerne i lagmannsretten var torsdag enige om at kvinnen hadde ligget for tett på vogntoget foran, men mente at kvinnen ikke kunne klandres for brudd på straffeloven for uaktsom kjøring.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.