Sigrid Giskegjerde Schjetne - Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag. - Foto: Privat / NTB scanpix

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag.

Foto: Privat / NTB scanpix

Etterlyser Sigrid internasjonalt

Samtidig som hundrevis av frivillige møtte opp ved Østensjø skole for å lete etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) mandag kveld, ble hun ettersøkt internasjonalt.

Hanne Kristin Rohde - Hanne Kristin Rohde - Foto: Haram, Ola / NTB Scanpix

Hanne Kristin Rohde

Foto: Haram, Ola / NTB Scanpix

– Det har stått på blokka i løpet av dagen, og endelig kan jeg bekrefte det, sier Hanne Kristin Rohde, leder for Seksjon for vold- og seksualforbrytelser, til NRK.

– Det er ikke noe overhengende dramatisk i det, vi har ikke konkludert med at hun er bortført og fraktet ut av landet. Men vi ønsker å være i forkant og gjøre mest mulig, med tanke på at vi kan stå foran en kriminalsak.

Hvor lang tid pleier det å ta før dere får respons når dere etterlyser internasjonalt?

– Det kommer jo an på om noen har sett noe og har noen opplysninger til oss, sier Rohde.

– Primært er dette noe vi gjør nå for at flest mulig skal være oppmerksom på Sigrid. At hun er borte, hvordan hun ser ut, og hvis hun mot formodning dukker opp nedover i Europa, så vil det bli fanget opp.

Politiet jobber fortsatt med utgangspunkt i at det er en forsvinningssak.

– Hvis det går flere dager, vil vi gå bredere ut og definere det som en kriminalsak, sier Rohde.

Kartlegger hvem Sigrid er

– Vi har fått inn over hundre tips og går gjennom dem. Det viktigste for oss i dag har vært å kartlegge hvem Sigrid ER.

– I kveld prioriterer vi å avhøre personer som kjenner Sigrid, som kan fortelle oss mest mulig om hvem hun er, hvem hun vanker sammen med, hvilke sosiale medier hun bruker, slik at vi i best mulig grad kan danne oss et bilde av hvor vi kan hente relevante opplysninger.

Har dere noen konkrete tidligere saker dere ser opp mot denne?

– Det er mange saker som kan være interessante, geografisk eller på grunn av aldersgruppen hennes. Men det har vi ikke hatt mulighet til å prioritere i dag.

Rohde sier at politiet har sikret seg, og jobber med å sikre seg overvåkingsvideoer og sjekke om Sigrid kan ha gått alternative ruter.

– Men det tar svært lang tid å gå gjennom dette materialet.

– Fantastisk engasjement

Vi ser nå at over 500 frivillige leter etter Sigrid i kveld. Hva tenker du om det?

– Det er et fantastisk engasjement, og det er godt å bo i et land der det betyr noe at et menneske blir borte. Utover det så har politiet en jobb å gjøre, både å lete etter en savnet person og å gjøre nødvendige undersøkelser i tilfelle vi står foran en kriminalsak.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bengt Eriksen - Fotballprofil Bengt Eriksen organiserer de store folkemengdene ved Østensjø skole mandag kveld. - Foto: Svein Olsson / NRK

Fotballprofil Bengt Eriksen organiserer de store folkemengdene ved Østensjø skole mandag kveld.

Foto: Svein Olsson / NRK

Vil politiet også lete i hele natt?

– Det er litt utenfor mitt ansvarsområde å si hvor lenge Oslopolitiet vil lete. Det er vurderinger som vil bli tatt av operative mannskaper med tanke på hvor hun kan være.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.